CUMHUR İTİFAKI ZORLANIYOR MU?

CUMHUR İTİFAKI ZORLANIYOR MU?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik “Mutabakat varsa, karşılıklı jestlerimiz olacaktır” sözünün ardından, kulislerde, AK Parti’nin MHP’ye hangi il ve ilçelerde 'jest yapabileceği' konuşulduğu bu günlerde iki part

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik “Mutabakat varsa, karşılıklı jestlerimiz olacaktır” sözünün ardından, kulislerde, AK Parti’nin MHP’ye hangi il ve ilçelerde 'jest yapabileceği' konuşulduğu bu günlerde iki partinin başı bazı il ve ilçe adayları noktasında dertten çıkmadığı için tanıtımların yapılamadığı konuşuluyor.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Yerel İdareler seçimi takviminin yavaş yavaş yaklaşması nedeni ile sıkışan siyasi partiler birbirinin adaylarını sıkı takibe aldı. İddialara göre AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adaylarının belirlenmesine göre CHP ve İYİ Partinin oluşturduğu Millet İttifakının da aday belirleme sürecini yavaşlattığı düşünceleri iki cephede de gerilime neden oluyor.

 

Bu arada özellikle Cumhur İttifakı noktasında AK Parti ile MHP kanadı bazı kritik öneme haiz il ve ilçelerde anlaşamadıkları ve bu nedenle gerilim olduğu iddiaları ittifakı derinden zorladığı şeklinde yorumlanıyor. Bu nedenle belli başla il ve ilçeler de belirlenen ve açıklanmaya hazırlanılan Belediye Başkanlarının isimleri kendi bölgelerinde tepkilere neden olunca Cumhur İttifakının aday açıklamalarını geciktirdiği şeklinde dillendirilmeye başladı.

 

Özellikle yerel medya ve sosyal medyada gündemden düşürülmeyen ve açıklanacağı iddia edilen adaylar konusunda Samsun’ da Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanmıştı. Ancak ilçelerde MHP ile yapılan ittifak görüşmeleri sürecinde “Cumhur ittifakın ruhuna aykırı” açıklamaları iddiaları ile MHP ve AK Parti İl Başkanları ile MHP Samsun Milletvekili ve eski Grup Başkan vekili Erhan Usta’nın ihraçla disipline sevkine neden olarak şehrin siyasetini iyice germeye neden olmuştu.

 

Son gelen bilgilere göre 19 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN Samsun’a bizzat gelerek il ve ilçe belediyeleri ile adayları açıklayacağı iddia edilmişti. Bu sayede biraz sakinleşen Samsun ve ilçeleri son iki gündür başka bir iddialarla çalkalanmaya başladı. MHP’li Erhan Usta’nın yapılan anketlerde Bağımsız veya İYİ Partiden aday olması durumunda açık ara Büyükşehir Başkanı seçileceği yapılan anketlerde de çıkınca işlerin karıştı. Bu nedenle MHP Genel Merkezinin Usta’yı YSK’ya listelerin teslim edileceği tarihe kadar ihraç edilmeyerek bu çıkışın önünün kesilmesinin düşünüldüğü iddiaları yer alırken diğer iddialar ise MHP camiasını kızdırmaya yetti.

SAMSUN MERAK KONUSU

İddialara göre AK Parti Genel Merkezinin Samsun’ da 5 ilçe Belediye Başkanlığının MHP ye verildiği iddiaları ortalığın karışmasına neden oldu. Şimdi gözler hangi ilçeler MHP’ye bırakıldığı ve kimlerin başkan adayı olacağına çevrilirken ülkede başka illerde de aynı sıkıntının yaşandığı iddia ediliyor.

IĞDIR DEĞİŞMEZSE HDP YE HAYIRLI OLSUN İDDİASI

Iğdır’ da eski MHP kökenli adayın AK Partiden aday olarak tanıtılması ile bu ilde ki MHP’liler adeta sosyal medyadan isyan bayrağı açtı. Iğdırlıların her ne olursa olsun açıklanan adayı desteklemeyeceklerini ve MHP’nin belirlediği adayın açıklanması halinde AK Parti ile MHP ye İyi Parti ile CHP’lilerin de destek vererek HDP’nin adayı karşısında Iğdır'da seçimden zaferle çıkacaklarına inandıklarını beyan etmeleri dikkatlerden kaçmıyor.

IĞDIRLILAR OY PUSULASINDA 3 HİLAL İSTİYOR

Iğdırlılar sosyal medya ve yerel medyalarında özellikle bölgelerinde ki seçmenin 3 Hilal’li oy pusulasına oy vereceklerini ve o amblemi görmek istediklerini beyan ederek 3 ülkeye sınır olan ve ülkede Beka sorunu varsa en fazla Iğdır’ın kazanılması gerektiğine işaret ederek gerilimi son ana kadar çözüm sağlanmazsa şehirde hissedileceği aksi takdirde HDP’lil adaya şimdiden seçimin hayırlı olması dileklerini ilettikleri gözlerden kaçmıyor.

ŞANLIURFA DA İKİ AŞİRETE İSYAN VAR

AK Parti ve MHP’yi son olarak Şanlıurfa siyaseti iyiden iyiye geriyor. İddialara göre Şanlıurfa’da yerel siyaset artık Eski Milletvekilleri Eyüpoğlu ve Fakıbaba aşiretlerinin urfa siyasetinde artık şehri değil kendilerini düşünen şekilde aday belirlenmesi için mücadele ettiklerini belirterek özellikle Büyükşehir ve İlçe belediye başkanları için tepkiler ayyuka çıkartılıyor. Özellikle ilde ki STK başkan ve üyeleri tepkilerini AK Parti Genel Merkezine ilettiklerinden dolayı yapılması planlanan aday tanıtımının iptal edildiği belirtiliyor.

EYYÜBİYEDE EKİNCİ SESLERİ

1imam.jpg2imam.jpgimam.jpgimammm.jpg

İlçe belediye başkan adaylarının çeşitli iddialarla yıpratılarak şehirde özellikle 15 Temmuz gecesinde ortaya çıkmayan isimleri listeye koyarken özellikle Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci gibi isimleri liste dışında bırakılmasına tepkiler her geçen gün artarak devam ettiği belirtiliyor. Bu vesile ile AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakını zor gün hatta saatlerin beklediği ve acil çözüm için yoğun çalışıldığı ve listelerin yeniden gözden geçirileceği iddia ediliyor.

 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir