CUMA NAMAZINA ‘SU’LU ENGEL İDDİASI!

CUMA NAMAZINA ‘SU’LU ENGEL İDDİASI!
Çarşamba ilçesinde hizmet veren İlkay Kuyumculuk isimli işyerinin, Cuma namazlarında cami cemaatinin işyerlerinin önünde namaz kılmaması için sergilediği iddia edilen tutum sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

“NAMAZ KILINMASIN DİYE!”
Çarşamba ilçesinde bir süredir hizmet veren ve Abdullahpaşa Cami yanında bulunan İlkay Kuyumculuk isimli işyerinin, Cuma namazı öncesi yaptıkları iddia edilen hareket sonrası sosyal medyada kısa sürede büyük tepki topladı. Korona virüs salgını nedeniyle camilerde ibadetlerin uzun süre kapatılmasının ardından sosyal mesafe kuralına riayet edilerek kılınması şartı ile açılmasıyla birlikte vatandaşlar camiye gitmeye başlamıştı. Özellikle tedbir amacıyla sosyal mesafeyi gözeterek caminin içerisindeki alan yerine cami etrafı ve cadde- sokakları kullanan vatandaşlar, bu noktada yaşadığı sıkıntılar gözlerden kaçmıyor. Çarşamba Sarıcalı Mahallesi Değirmenbaşı caddesinde bulunan Abdullahpaşa Cami’nin dışında kalan vatandaşlar kaldırım ve iş yerlerinin önünde kalan kaldırımlara seccade ve kartonları yer sererek Cuma namazı kılmak zorunda kalmaya başladı.

4c0f0bce-f7dc-4435-a3f5-618b1d7c6f36.jpg


 

İŞ YERİMİN ÖNÜ KAPANIYOR DİYE!..
Ancak iddialara göre; Abdullahpaşa camii etrafında bulunan boş yerlerin dolması sonrasında vatandaşlar cami yanında bulunan işyerlerinin önündeki kaldırımlarda namaz kılmaya başladılar. Bazı esnafların bu duruma karşı geldiği için çeşitli yollara başvurduğu iddiaları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle Cuma namazı kılmak isteyenlere ‘iş yerimin önü kapanıyor’ düşüncesi ile iş yerinin önünde ki kaldırıma su dökerek namaz kılınmasını iki haftadır engellediği iddia edilen İlkay Kuyumculuk isimli işyeri sahiplerine vatandaşlar sosyal medya üzerinden fotoğraf ve kısa videolarla tepki göstermesi gözlerden kaçmıyor.

BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNDULAR!
Olayın bazı vatandaşlar tarafından cep telefonlarında kayıt edilerek sosyal medyada dolaşmaya başlaması ile birlikte kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılmaya ve tepkilere neden olmaya başlaması dikkatlerden kaçmıyor. Sosyal medya üzerinden tepki toplayan olay sonrası vatandaşlar, İlkay Kuyumculuk'tan alışveriş yapılmaması çağrısında bulundular.

“NAMAZLARINI TEMİZ YERDE KILMALARINI İSTEDİK”
Sosyal medya üzerinden adeta linç edilmeye başlanan İlkay Kuyumculuk işletmecilerinden Süleyman Erken ile konu hakkında Gazetemize yaptığı açıklamasında olayın tamamen yanlış bir şekilde sosyal medyaya aktarıldığını ifade ederek, “Cuma namazı öncesinde cami cemaatinin iş yerimizin önünde namaz kılınıyor. Kaldırımlar pis ve pis zeminde namaz kılınmaz. Bu nedenle namaz öncesi kaldırım taşlarını yıkamışlar ve o esnada cemaatten birisi oradan demiş ki;  Niye bunu yaptınız, su döktünüz. Hâlbuki bu mikroplardan dolayı temizlik için yapıldı. Engel olmak istesek burada namaz kılmayın, gidin vs derdik. Bunu demedik. Yaptığımız iyiliğe karşılık insanlar fotoğraf çekmişler ondan sonra da sosyal medya da paylaşmışlar. Paylaşsınlar bizim yaptığımızı Allah biliyor biz kötü bir şey yapmadık ki! Meyve veren ağaç taşlanır. Kim ne yazarsa yazsın hiç kafaya bile takmıyorum. Bizim yaptığımızı Allah biliyor, insanların dediği umurumda bile değil.” ifadeleri ile cevap verdi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

İşletmecilerin cevapları sonrasında sosyal medyada fotoğraf ve videoyu çeken vatandaşların bazıları ile görüşerek olayın nasıl gerçekleştiğini sorduğumuz ismini vermeyen bir vatandaş, “Şehir dışından Misafirim vardı. Onunla namaza gittik. Hatta yanımızda fazladan karton da götürdük belki lazım olur diyerek. Tam o işyerine yakın yere oturduk o arada arkadaş bana “Bak su döktüler namaz kılınmasın burada diyerek” beni uyardı. Ben bir kare foto çektim. Geçen hafta da aynı işi yapan bu işletme şehrimize yakışmıyor. İnsanlar namazlarını eda etmek isterken böylesi tavır çok ayıptır. İlçemizin esnaflarına da yakışmıyor yazık. Bu işletmenin hiçbir bölümünden alışveriş yapmayacağız. Yapılmaması için de tepkimizi ve çağrımızı sürdüreceğiz.” şeklinde ifade etti.

İLÇEMİZ ESNAFLIĞINA YAKIŞMIYOR

Bir başka namaz kılmaya giderek olaya şahit olan başka bir vatandaş ise olayın gerçek olduğunu belirterek, “Hatta normalde o işletme suyu döker,hemen fırça ile temizleyip çek pas ile çeker ve temizler kurularlar. Ama Cuma namazı öncesi onu yapmadılar suyu döküp içeri girdiler. Kimse namaz kılmasın diyerek. Namaza kalktığımız için bir şey yapamadık ama olay tamamen gerçektir” şeklinde konuştu.  Başka vatandaşlar ise “İşletme geçen hafta da aynı işlemi yaptı. Çarşambada en fazla kazanan bir işletmenin böylesi tavır alması çok çirkin. Geçen hafta da köpüklü su döktüler kimse oraya gidemedi. Bu terbiyesizliktir. Oradan ve onun diğer işlerinden asla alış veriş yapmayacağız “ dedi.

BAZI PAYLAŞIM YAPANLAR ARANIYOR İDDASI

Konu ile ilgili ayrıca gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’e ulaşan bazı vatandaşlar ise, “Erol bey arayıp o paylaşımı kaldırın yanlış anlamışsınız diyorlar. Kaldırmayanlara ise farklı tavır koyuyorlar. Bu nasıl iştir. Kimse namaz gibi kutsalımıza yapılan bu terbiyesizliği görmeyecek mi?. Eğer işletmesinin önü kapanıyorsa o camiye gelen insanların alış verişi sayesinde olmadı mı bu geliri. Terbiyesizlik sınırlarını aşıyorlar. İnsanları arayıp paylaşımı kaldır demek ne oluyor. Allahtan başka kimseden korkumuz yok.” şeklinde ifadeleri ise daha da şaşırtıcı olmaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ

story.jpg

 

 

paylasim_1.jpg

paylasim_2.jpgpaylasim_3.jpgpaylasim_4.jpgpaylasim_5.jpg

paylasim_6.jpgpaylasim_7.jpgpaylasim_8.jpgpaylasim_9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber