ÇTSO’dan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Semineri

ÇTSO’dan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Semineri
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasıyla ilgili bilgilendirme semineri düzenledi

 

HABER-FOTO: Kenan GÜN

Oda Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Ankara Ataç 1 Ortak Sağlık Birimi uzmanları, Hidayet Akcan, Hasan Ali Aksekü ve Didem Kökten tarafından, yasanın işverenlere getirdiği yükümlülükler konusunda bilgiler verildi.

Seminerle ilgili bir açıklama yapan Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli “ 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30.06.2012 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gerek kamu ve gerekse özel sektör işyerlerine istisnalar hariç olmak üzere faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacak. Ev hizmetlerinde çalışanlar, herhangi bir personel çalıştırmayıp kendi nam ve hesabına mal ve/veya hizmet üretimi yapanlar ise kapsam dışı tutulmuştur. Bu yasanın yürürlük tarihi işletmelerimizin çalışan sayısı ve risk derecesine göre  değişiklik göstermektedir. 50 nin üzerinde çalışanı bulunan veya risk derecesi tehlikeli olan işyerleri için yürürlük tarihi 01.Ocak 2013 az tehlikeli ve 50’nin altında işçi çalıştıran işletmeler için ise 07 Ocak 2014 dür.

Diğer taraftan çalışan sayısına ve tehlike derecesine bakılmaksızın, işçi çalıştıran bütün işletmeler, kanun kapsamında, Risk Analizi ve Raporlandırması, Acil Durum Eylem Planlaması, Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği, Yangın ve İlkyardım eğitimlerini, İşyeri Ortam Analizlerini yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber