ÇTSO Genç ve Kadın Girişimcileri ile buluştu

ÇTSO Genç ve Kadın Girişimcileri ile buluştu
Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, Meclis Başkanı Muharrem Yaralı ve yönetim kurulu üyeleri, Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba'da odaya kayıtlı Genç ve Kadın Girişimcileriyle Göl Restoran da istişare toplantısında bir araya geldi

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL - Kenan GÜN- Nuri ŞEKER

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Meclis Başkanı Muharrem Yaralı ve Başkan yardımcıları ile Yönetim Kurulu üyeleri, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının üyesi olup, aynı zamanda Genç ve Kadın Girişimciler Kurulunda görev yapan girişimci üyeleriyle Göl Restoran da düzenlenen istişare toplantısı ile bir araya geldiler. 

İstişare toplantısına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'da katıldı. Kaymakam Yıldız'ın da katıldığı programda Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı ve bundan sonra planladığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Çarşamba Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Çarşamba Belediyesi, Kaymakamlık, Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin katılımıyla, Ticaret ve Sanayi Odasının alt katında kurulması planlanan Çarşamba Kalkınma Birliği proje ofisleriyle ilgili girişimciler bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısında ÇTSO üyeleri arasında oluşturulan Genç ve Kadın Girişimciler arasından 2 Genç ve 3 Kadın Girişimci seçiminin 25 Aralık' ta yapılarak Samsun' da Çarşamba ÇTSO'yu temsil edecekleri belirtildi. 25 Aralık tarihine kadar aday olacak Genç ve Kadın Girişimciler yönetiminden aday olacakların Genel Sekreterliğe dilekçe ile müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yılmaz, "ÇTSO seçimleri döneminde üyelerimize sözler vermiştik. Bu sözlerimiz arasında her yaptığımız işlerin şeffaf olacağını ve üyelerimize hizmet için mücadele edeceğimizi, projeler üreteceğimizi belirtmiştik. Seçim bittiği günden bu yana çok seri çalışmalara girdik. İlk oalrak ÇÇTSO binası biliyorsunuz 3 odaya hapsolmuş halde idi. Borsa Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ondan odamız çalışmaları için alt katı istedik ve alt katla birlikte mevcut yerimizde tadilatlar yaptık ve hizmete çok yakında bu iki katta devam edeceğiz" diyerek şöyle devam etti.

ctso1.20141218100617.jpg

Yılmaz, Yeni oluşturduğumuz alt katımızda daha önceden de duyurduğumuz gibi çeşitli bürolar oluşturuyoruz. Bu bürolarda Üyelerimize hibe, kredi ve projelerle AB kredilerinden projelerle yardım etmeyi yeni iş ve istihdam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız tamamen odamızın gayreti ve üyelerimizden aldığımız aidatların karşılığında çalışmamızın eseri olacaktır. Biz birlikte oldukça yapamayacağımız hiç bir iş yok. Yeter ki Çarşamba'nın ve üyelerimizin gelecekte ki başarılı çalışmalarında birbirimizle irtibat içinde olalım. Göreceksiniz çok güçlü bir esnaf portföyü ile Çarşamba adından çok söz ettirecektir. Buna ilaveten bölgemizde bir Gıda İhtisas Bölgesi dediğimiz Organize Sanayi bölgesi çalışmalarımız da sürmekte ve kısa süre içinde bunu da sonuca ulaştıracağız. Bu konuda ve diğer çalışmalarımızda Kaymakamlığımız, Belediye, Borsamız ve STK'larımızla uyum içinde çalışıyoruz. Genç ve Kadın Girişimcilerimizin de bizlere yapacağı katkı ile Çarşamba gelecekte hızla kalkınan bir ilçe oalrak ve adından çok sıkça söz ettirecektir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ise Çarşamba Ticaret Odası, Borsa ve Belediyenin yanı sıra STK'larımızla ahenkli çalışmaları sürdürüyoruz. Çarşambanın geleceğini daha aydınlık ve modern şehir olmasını düşlediğimiz projelerimizi hep birlikte sürdürüyoruz. Mesela termal kaynakla gelecekte başarılı çalışmalar yapacağız. OGSB ile ürettiklerimizi kendimiz ihraç yapacak ve gelecekte Karadeniz bölgesinin en fazla adından söz ettirilen bir ilçesi haline geleceğiz. Bu noktada elbette ki Genç ve Kadın Girişimcilerimizde bizim için önemli. Bu nedenle bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürürken ÇTSO Başkan ve yönetimimiz de projelerini ve çalışmalarını son hız sürdürüyor. Bizler de heyecanla takip ediyoruz. İnanıyorum ki gelecekte Çarşamba adından çok sık söz ettirecek ve haklı bir şekilde söz sahibi olacaktır. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diyerek konuştu. 

Konuşmalardan sonra Genç ve Kadın girişimcilerin soru cevap bölümünde merak ettikleri soruları cevaplayan Başkan Yılmaz, toplantı sonunda hep birlikte fotoğraf çektirerek istişare toplantısını sona erdirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber