ÇTSO' da LPG Dolum Kursu

ÇTSO da LPG Dolum Kursu
Çarşamba TSO - Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi İşbirliğiyle LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli kursu düzenledi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, akaryakıt işiyle iştigal eden üyelerinden gelen talep üzerine,  Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile işbirliğine giderek, oto gaz istasyonlarında görevli olan personellere “taşıt dolum personeli kursu” düzenledi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitimde, 13 kursiyere Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde Teknik Görevli olan Makina Mühendisi Faik YILMAZ tarafından eğitim verildi.

Eğitimde katılımcılara "LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG'nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, LPG'nin Emniyetli Bir şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG'nin Doldurma işleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım" konu başlıklarında eğitim verildi.

Kursun sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerlere "LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu" sertifikası verilecek.

Eğitimle ilgili bilgi veren eğitmen Yılmaz, 16 Aralık 2012 Tarih ve 28499 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği" uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, söyledi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet YILMAZ da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Oto gaz ve tüplü LPG depolaması, dolumu, taşıması ve satışı ile iştigal eden işletmelerimiz, eğitimli personel istihdam etmek zorundadır. Çarşamba TSO olarak düzenlenen eğitimlerle, sektörün ihtiyacı olan personelin, mesleki eğitimine katkı sağladık, bu eğitimlerimiz diğer alanlarda da devam edecektir. Ayrıca, ileride yeterli talep gelmesi halinde, bu kursu tekrarlayacağız." dedi.

ctso-da-lpg-dolum-kursu-(1).20140513115925.jpg

HABER-FOTO: Kübra YILMAZ- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber