Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çözün şu sıkıntıyı artık seçim heyecanına gark olalım

Çözün şu sıkıntıyı artık seçim heyecanına gark olalım

 

Eskiden Çarşamba' da piyasalar aşırı derecede sessizlik ve durgunluk yaşamaya başlayınca hemen vatandaşlar korkularını şu şekilde dile getirirdiler:

"Bu kadar sessizlik hayra alamet değil..."

Son zamanlar da Çarşamba ve hatta Samsun haddinden fazla sessizlik yaşamaya başladı. Bu sessizlik önce ekonomik bakımdan yaşanıyor.

Esnaf işyerini açığı gibi kapatıyor, pazar esnafı açtığı tezgahta doğru dürüst bir şey satamadan sergisini topluyor. Piyasa da enteresan şekilde bir daralma mevcut. İnsanlar bunalımda...

Oysa piyasaların seçim nedeni ile olmadığı kadar hareketli ve bir o kadar da canlanması gerekirdi.  Gelin görün ki ne seçim atmosferi canlanabiliyor ne de esnaf, vatandaş. Her nedense herkeste bir tedirginlik, bir sessizlik aldı başını gidiyor. Siyaset kendi içinde olmadığı kadar kargaşa yaşarken, ekonomi dibe vurmuş durumda.

Benzin, mazotla aynı seviyeye neredeyse ulaştı. Sebze meyve herkesin cebini yakıyor.  Alan da satan da neredeyse isyanın eşiğinde...

Bu tablo altında yaşam bir şekilde sürdürülmeye çalışılıyor. Ama değişmeyen ve sessizliği hiç yaşamayan tek noktamız Ülke siyaseti ve elbette ki Samsun siyaseti ile Çarşamba ilçe siyaseti.

Bu siyasi arenada gün ve an yok ki bir AK Parti İlçe Teşkilatı istifa etmesin. Birileri istifa ediyor, üç beş gün sonra istifasını geri alıyor. Hiç kimse sormuyor. Yahu kardeşim niye istifa ettin, niye ve neden geri aldın.

Recep Tayyip Sevdası diyorsunuz iyi güzel de istifa ederken o sevdanız yok muydu?.

Mesela dün geç saatlerde Vezirköprü bu defa istifa etti.  AK Parti Samsun İl Teşkilatı sanırım artık kaos yönetiminde sınıfta kalıyor. Mehter takımı gibi bir ileri iki geri adım atmaktan dolayı olsa gerek seçim heyecanı bir türlü başlamadı.

Bu arada herkes istifa edip geri dönerken, Çarşamba İlçe Teşkilatı istifa etmiyor. İnatla ve sabırla bekliyor.  Sanırım bu Çarşamba çok can yakacak. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığına atanan Anıl Seyfi Arslan artık çalışmalarına başladı. SKM Yönetim kadrosu yola çıktı. Dün Kaymakam ve ÇTSO yönetimi ile arenaya çıktı.

Diğer İlçe teşkilatları istifa edip geri çeker, döner yeniden istifa eder, Çarşamba' da ki bu inadı hala anlayamadım gitti. YAHU ÇÖZÜN ŞU SIKINTIYI ARTIK SEÇİM HEYECANINA GARK OLALIM.

Ama siyasette ki bu kadar heyecana rağmen piyasada ki bu sessizlik bana göre de çok hayra alamet değil. Ama siyasi arena da sanırım İl Başkanı Köktaş'ın bu sıkıntıları çözemedikçe başı ve migreni  ağrılardan dolayı daha çok artacak ve sancı ya ameliyata ya da ...

Umarım her şey istenenler ışığında herkes için dürüstlük doğruluk ve güzellikler içinde olur. Çünkü acıdan, sıkıntıdan hiç kimse yarar görmemiştir. 

Sonuç olarak; Ya nasip. Allah ne verecekse hayırlısını versin. Başka hiç bir şey istemem.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi