ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

COVİD-19

COVİD-19

Zaten kaç aydır virüs konuşuluyor.
Bir de ben sizi bu konu ile sıkmak istemiyorum.
2011 yılında Dünya sinemalarında oynamış bir film.
Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü bu konuyu yıllar önce yine gündemine almış.
Fakat dikkate alınmamıştır. Şunu hatırlatmak istiyorum. ABD Üniversiteleri’nde birçok tezler hazırlanıp senaryolarını öğrencilerinden isterler. Mesela ABD nasıl yıkılabilir? Türkiye nasıl dizayn edilebilir? İran - Irak - Suriye nasıl yok edilebilir? gibi bunları çoğaltabiliriz. Bu tip senaryolar.

Dünya Jandarması Amerikan CIA’de ve okullarında planlanan gerçeklerdir. Bu salgınlar sadece bugün değil hep denenmiştir. Ama Covid-19 tüm Dünya’yı etkilemiş öbür salgınları unutturmuştur. Buradan da anlıyoruz ki Dünya biyolojik savaşlara hazır olmalıdır.

Biyolojik saldırıda insanlar toplu ölecektir. Bunun gibi saldırılar bundan sonra gülmeyecek olmayacak gibi düşünmeyeceğiz. Türkiye’de tıp adamları tv karşısına geçip bundan sonra gırgır anlatmayıp labarotuvarlar da ilmini konuşturacaklardır. Artık Türkiye’de bu saatten sonra tüm biyolojik saldırılara karşı hazır olmalı ya da alt yapısını oluşturmalıdırlar diyorum.

Gelelim bize.
12 Nisan 2019 tarihine geçenlerde İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın mecliste yaptığı bu konuyla ilgili açıklamaları yenilir yutulur cinsten değildir. Sizlerde Youtube’den girin izleyin bu saldırının 2019’da olacağı bilindiği halde neden önlem ve tedbirleri alınmamıştır. Bunu da bugünkü hükümete sormak lazım. Ne dersek boş ama şuan bu salgını yaşıyoruz. Binin üzerinde insanımız maalesef ölmüştür. Bu kadar uyarı, ikaza rağmen insanlarında duyarsız olmaları başka bir konu. Ben mesleğim gereği sokaktayım.

Nabız yokluyorum. Bu kadar duyarsız, bu kadar vurdumduymaz bir toplum olamaz. Ölümü umursamaz hiçe saymaz bir hal içindeyiz. Sağlık Bakanımızın bu zaman zarfı içindeki çalışmaları takdire şayandır.

Ama 2019’da dünya sağlık örgütünün raporunu dikkate alsaydı daha da güzel olacaktı diyorum.
Bazı eksiklikler olsa da salgın konusunda ülkemizin başarılı olduğuna inanıyorum.

Tabi ki eleştiri olacak, eksikler söylenecek. Maske konusu biraz sıkıntılı olsa da kısmen çözüldü. İnşallah bu Covid-19 virüsü ülkemizi terk edecek ama Dünya yeni bir konjonktür. Yani bizim nizama yeni bir gebe olacaktır. Bu da artık top tüfek değil biyolojik savaşlara gebe kalacaktır. İleriki yıllar insanoğlu ve dünya çok şeylere gebe kalacaktır.

Esen kalın, sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi