‘Çok Şeker Tüketmeyin’

‘Çok Şeker Tüketmeyin’
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Abdullah İlker, Ramazan ayında ve bayramda çok şeker tüketmenin dişlerin çürümesini hızlandırabileceğini belirtti

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Abdullah İlker, Ramazan ayı ve Şeker Bayram’da tatlı yiyeceklerin tüketilmesinin ağız ve diş sağlığına olan etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. İlker, çok şeker tüketmenin dişlerin çürümesini hızlandırdığını söyledi.

Çok şekerli şeyleri tüketmenin dişlerin çürümesine yardımcı olduğunu belirten Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Abdullah İlker, “Halkın Ramazan ayında ve bayramda yiyecek ve içeceklerinde farklılık oluyor. Vatandaşlar ağız ve diş sağlığı konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsa 6 ayda bir diş hekimine düzenli olarak kontrole gitmesi gerekir. Bizim insanlarımızın örf ve adetlerine göre bir sorun olmadıkça diş hekimine gitmeme gibi bir alışkanlığı var. Ramazan ayında ve bayramda insanların şeker ve tatlı kullanımları diğer zamanlara göre bir hayli artıyor. Dolayısıyla dişlerimiz bu tür yiyeceklerden diğer zamanlara göre daha çok etkileniyor. Vatandaşlar her zaman olduğu gibi Ramazan ayında ve bayramda dişlerini fırçalamaktan vazgeçmemelidir. Ramazan ayında iftardan sonra ve sahurdan sonra dişler muhakkak fırçalanmalıdır. Şeker tükettiğimiz zaman üzerine mutlaka su içmeliyiz. Tatlı şeyler yedikten sonra, ağız çalkalandıktan sonra dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Dişler fırçalanmadığı takdirde dişlerin kenarında biriken karbonhidratlar, mikroorganizmaların daha fazla üremesine yardımcı olarak dişlerin çürümesini hızlandırır” dedi.

Ramazan ayında en çok diş ve protez kırığına rastlandığını belirten İlker, “ Ramazan ayında en çok protez ve diş kırıklarına rastlanmaktadır. İnsanlar iftarda aç kalmanın hissiyle yemekleri hızlı yemeye çalışıyorlar. Bu da bazı kabuklu veya sert yiyecekleri yerken dişlerin veya protezlerin kırılmasına sebep oluyor. Vatandaşlar yemeklerini daha yavaş yiyerek bu kırıkların önüne geçebilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık