Çoğunluğun Sesi Çözümü Beraberinde Getirir

Çoğunluğun Sesi Çözümü Beraberinde Getirir
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Üyeleri bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

 ÇABED binasında yapılan toplantı, Eski ÇABED Başkanı yönetim kurulu üyesi Mustafa Uçar’ın konuşması ile başladı. Uçar yaptığı konuşmada, “Engelli maaşları yer yer kesiliyor yada bloke ediliyor. Bunlar bir takım haksız kaznçları önüne geçmek için yapılan düzenlemelerdir. Korkulacak bir şey yoktur. Uzman kişilerce incelenerek hakkınız olan maaşlarınız tekrar size bağlanacaktır” dedi.

Mustafa uçar yaptığı açıklamada ayrıca, “Piyasada adımızı kullanarak haksız kazanç elde etmek için dergi, mendil, oje malzemesi, kalem- silgi gibi eşyalar satılarak engelliere hizmet veriliyor  adı altındakorsan bir takım engelli sömürüsü yapılıyor. Bunlara  itibar etmeyiniz derneğimizin bu tarz çalışmları yok, bu konuda herkesi uyarınız” dedi

Yapılan toplantıda konuşma yapan ÇABED Başkanı Kerim Deniz, “İş-Kur ve Halk eğitim destekli Masa Üstü yayıncılık kursumuz bitmiştir. Kaymakamlığımızın desteği ile sepet dokumacılığı kusumuz için İŞ-KUR müracaatımız yapmış bulunmakktaız. Sonucunu beklemekte ve takip etmekteyiz” dedi.

Okay Temiz Mayıs’ta Çarşamba’da

Deniz açıklamalarına, “Yine Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ‘ya dezaavantajlı gruplara yönelik projemizi, proje koordinatörümüz, kadın kollarımızın değerli üyesi Sayın Tülay Kavraz sunmuş ve sonucu takip edilmektedir. 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle derneğimizde her Çarşamba Saat 13.00’da ritim kursları verimekte, 11 Mayıs’ta ünlü ritim ustası Okay Temiz ve ekibi Çarşambamıza gelerek sizlerinde desteği ile güzel bir engelliler haftası etkinliği düzenleyeceğimizi umuyorum”diyerek devam etti.

Yapılan toplantıda Deniz son olarak, “Sorunlarınız sorunlarımızdır, ancak bunları paylaşırsak hafifletir yada çözeriz. Ama büyük bir emekle inşa edilen, tüzel kişilik kazanmış derneğinize sahip çıktığınızda sorunlarımızı aşarız. Kişiler gelip geçici kurumlar kalıcıdır. En azından imkanı ve müsait olan arkadaşlarımızın davetlerimize icab etmesini diliyorum. Bilinmelidir ki, ‘çoğunluğun sesi çözümü beraberinde getirir’” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber