‘Çocuklarda aşı ihmal edilmemeli’

‘Çocuklarda aşı ihmal edilmemeli’
Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Ülkü Yıldırım, her yıl 5 yaş altında 1,5 milyon çocuğun aşı ihmali sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Ülkü Yıldırım, çocukların aşı olmasının ihmale getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak dünyada her yıl 5 yaş altında yaklaşık 1,5 milyon çocuğun aşı ile önlenebilir hastalıklar neticesiyle hayatını kaybettiğini belirtti.

5.20150501110542.jpg
Her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkına sahip olduğunu, toplumun aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki farkındalığını arttırabilmek için Dr. Ülkü Yıldırım’ın katılımıyla sağlık personelinin duyarlılığını ve halkın konu hakkında bilgilerini arttırmak için eğitimler düzenlendi. Yıldırım, 5 yaş altı eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması, erişkinlerde aşılama taleplerinin arttırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Dr. Yıldırım, 5 yaş altı aşılı ve aşısız tüm çocukların Aile Hekimliği birimlerine giderek eksik aşılarını tamamlamaları konusunda uyarıda bulundu.

HABER-FOTO: Yunus Emre TÜRKYILMAZ-Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel