Çocuklar Tedbir Amaçlı Okulda Tutuldu

Çocuklar Tedbir Amaçlı Okulda Tutuldu
Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları ve okulda mahsur kalan öğrenciler hakkında açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy olayın kontrol altına alındığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti

 

Salıpazarı Kaymakamının yıllık izinde olması münasebetiyle Çarşamba Kaymakamının oraya vekâlet ettiğini belirten Hüseyin Aksoy “Çarşamba Kaymakamımız saat 02.00 civarında beni arayarak Salıpazarı ilçemizde kar yağışı olması münasebetiyle okulların tatil edilmesi noktasında düşüncelerinin olduğunu ifade etti. Ben de gereğini hemen yapmalarını hatta çocukları erken bırakmalarını ve sağlıklı şekilde köylerine ulaşmalarını söyledik. Bu süreç içerisinde bu görüşmemizden sonra saat 6 civarlarıydı herhalde İhlas Haber ajansı bölge müdürümüz Ali Yılmaz Bey beni aradı. Böyle bir yolun kapalı olduğunun kendisine haberi ulaştığını ifade etti. Ben kendileriyle görüştüm ve olayın doğru olduğu anlaşıldı. Zaten İlçe özel idaresi aracı göndermiş ve çalışmalar başlatılmıştı. Gece takviye ettik. İlgili ekiplerimiz gitti.” dedi.

OKULDA TEDBİR AMAÇLI TUTULDULAR

Gece saat 01.00 sıralarında köye ulaşıldığını söyleyen Vali Aksoy “Yani 36 saat mahsur kaldılar şeklindeki ifadenin bir boyutuyla doğru bir boyutuyla da biraz eksik bir yönü var. Çünkü gece 01.00 sıralarında köye ulaşıldı. Çocuklara ulaşıldı onlara bir takım kumanyalar dağıtıldı, yiyecekler verildi. Bir taraftan yolu açıyorsunuz diğer taraftan tekrar kar yağıyor, tipi var ve yol tekrar kapanıyor. Oradaki arkadaşlarımız gece vakti çocukların tekrar yola çıkarılmasının riskli olabileceğini, gece okulun daha güvenli olacağını ve orada konaklamalarının daha sağlıklı olacağının kanaatine vardılar. Okulda onların gece kalmasına izin verildi ve orada kaldılar. Gerçekten ertesi o gün yine o gece de yağış devam etti ve yol kapandı. Ertesi gün açılmış olan yol ikinci kez tekrar açıldı ve akşam saatlerinde bu köyümüze yeniden ulaşma fırsatı bulduk ve burada 16 tane çocuk, 12 tane öğretmen ve 3 tane de servis ve okul görevlisi yol açıldıktan sonra arazi tipi araçlarla Salıpazarı ilçe merkezine getirildi. Öğretmenlerimiz evlerine gitti. Çocuklarımızın da yatılı bölge ilköğretim okulun pansiyonuna kondular ve orada misafir edildiler.” şeklinde konuştu.

Diğer bir sorunlu olan yolumuz ve köyümüzde Salıpazarı Tahnal İlköğretim Okulu olduğunu söyleyen Vali Aksoy “Orada okuyan ve taşımalı sistemle oraya gelen öğrencilerimiz okuldan çıktıktan sonra köylerine giderken Karayonca Köyü’nde karın yoğunlaşması nedeniyle yollarına devam edemediler ve orada iki ayrı evde 15 tane çocuk ve servis şoförü misafir edildi. Ben hem servis şoförüyle hem de onları misafir eden ev sahipleriyle telefonla görüştüm. İl acil afet müdürümüzü, il jandarma komutanımız, özel idare genel sekreterimiz de dâhil olmak üzere hepsi orada konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüler ve biz oranın yolunun da açılması ile ilgili çalışmaları arkadaşlarımız büyük bir hızla sürdürüyor. Gece saat 23.00 sıralarında Karayonca köyüne ulaşıldı. Oradan sonra Gökçe Köyü’ne ulaşılması ve yolunun açılması gerekiyor. Biz yine çocukları evde tuttuk çünkü araçları alıp yolda giderken yine bir sıkıntı olabilirdi. Şu anda aldığım bilgilere göre en son köye yaklaşık 1 kilometre bir mesafe kaldı. “ diye ifade etti.

ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ

Yaklaşık iki buçuk metreye varan bir kar olduğunu vurgulayan Hüseyin Aksoy “Ve bir taraftan da halen yağıyor.  Dolayısıyla bizim, il özel idaresinin, karayollarının iş makinelerinden de yararlanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda arkadaşlarımız dün itibariyle yola çıktılar. İl jandarma komutanımız, il afet müdürümüz dün gece de köyde kaldılar. Yani konuyu çok yakından takip ediyoruz. Oradaki amacımız çocuklarımızı alıp kendi evlerine ulaştırabilmek. Çocukların kaldıkları yerde, sağlıklarında herhangi bir sorun yok. Sadece sorun çocuklar kendi evlerinde değil. Doğal olarak kendi evlerinde olmaları en doğal hakları ve bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ diye belirtti.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Olayın kendisine ulaşmasında bir aksama olduğunu belirten Vali Aksoy “Genel anlamda kar yağışı olduğu biliniyor. Yolda kalan öğrencilerin olduğu noktasında bize gelen bilgide bir aksama var. Bu konuyla ilgili ben müfettiş görevlendirdim, inceleteceğiz. Okul müdürü ilçe milli eğitim müdürüne bunu bildirdi mi, ilçe milli eğitim müdürü kaymakama bunu bildirdi mi? bildirmedi. Bildirdiyse ne zaman bildirdi. Bunları sorgulayacağız, çünkü ben il valisi olarak bunu bir basın mensubu arkadaşımızın bize aktarmasıyla öğrendim. Bunu sorgulayacağız ve hatta sorumlu arkadaşımız varsa gereğini de yapacağız. “ diye konuştu.

KAYNAK:HABEREXEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel