Çocuklar, "Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa" etkinliği ile eğlendi

Çocuklar, "Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa" etkinliği ile eğlendi
Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen "Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa" etkinliği Bulvar AVM meydanında yapıldı.

Sağlık Bakanlığınca, “Obezite ile mücadele kapsamında, toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki” konularında farkındalığın artırılması amacıyla, toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı “Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa” müzikal gösterim etkinlikleri Bulvar AVM meydanında gerçekleşti.
Bu etkinlikler kapsamında Bulvar AVM’de gösterim şeklinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Araçlarında “Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Hareketli Yaşam, Tuz Kullanımı ve Obezite” konulu görsel ve yazılı materyaller kullanıldı. Yine etkinlikler kapsamında Sağlıklı Yaşam Araçlarında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan logo, afiş, broşür, şapka ve balon gibi etkinlikle ilgili dökümanların kullanılması, afiş ve broşürlerin basım ve dağıtımı , Ağız ve Diş Sağlığı Seti ile Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa projesine ait broşürlerin dağıtımı yapıldı.
Etkinlik kapsamında hedef kitlesi 6-12 yaş grubu olan etkinliğin, dezavantajlı gruplara ulaşabilmesi için hassasiyet gösterilerek, engelli çocuklar ile koruma altında bulunan çocukların da katılımının sağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışarak gerçekleştirildi.
Okul öncesi çocukların oldukça keyifli zaman geçirmelerini sağlayan Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa ekibi Türkiye genelinde 30 ilde sahneye çıkacak. Etkinlik, 5-6 Eylül tarihlerinde Bulvar AVM'de ücretsiz olarak sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir