Çocuk ve kadın cinayetlerine yasal düzenleme için destek isteyeceğim

Çocuk ve kadın cinayetlerine yasal düzenleme için destek isteyeceğim
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk ve kadın cinayetlerine ilişkin yapılacak yasal düzenlemelerle ilgili olarak konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk ve kadın cinayetlerine ilişkin yapılacak yasal düzenlemelerle ilgili, “Ben önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis’te yer alan bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet ederek, konuyu kedileriyle görüşeceğim ve onlardan destek isteyeceğim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Aile İçi Şiddet ile Mücadele Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı. JW Marriot Otel’de gerçekleşen toplantı sonrası İslam, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, bazı gazetelerde yer alan eşine şiddet uygulayan erkekler için terapi merkezi kurulacağına ve bunun pilot uygulamasının Ankara’da olacağına dair yapılan haberle ilgili soruya Bakan İslam, “İçişleri Bakanlığının bir projesi bu. Emniyet Genel Müdürlüğünün böyle bir çalışması olduğunu öğrendik basındaki haberden. Henüz daha projeyle ilgili müracaat bize gelmedi. Bize müracaat edeceklerini söylüyor gazetedeki habere göre. Geldiğinde değerlendiririz ve faydalı hale de sokarız. Bunun bir faydası olabileceğini düşünüyorum. Çünkü eşi şiddet uygulayan eşi evden uzaklaştırıp kendi başına bırakmaktansa o süreyi iyi değerlendirmek ve rehabilite etmek çok daha olumlu bir çalışma metodu olacaktır” cevabını verdi.

“CİNSEL SUÇLARLA İLGİLİ CEZA KANUNUNDA BULUNAN TÜM MADDELER VE YENİ DÜZENLEME YAPILDI”

Çocuk cinayetlerinin ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu konuda atılacak her adıma destek vereceği ve bu konuda gelinen aşamanın sorulması üzerine İslam, şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. Ben önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis’te yer alan bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet ederek, konuyu kedileriyle görüşeceğim ve onlardan destek isteyeceğim ama henüz bu toplantıyı yapmadan gelen bu destek için gerçekten minnettarım. Bu uzun bir süredir hazırlanan kanun aslında. Meclis’e indirmek üzere olduğumuz Adalet Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız kanun. Üzerinde çok çalışılmış çok düşünülmüş bir kanun. Çok iyi olduğu kanaatindeyim. Sebepte şu; bir takım suçlara verilecek olan cezaların iki yönü var sizlerinde bildiğiniz gibi. Birinci olay esef verici olan olay meydana geldikten sonra failin cezalandırılmasıdır. İkinci yönü ise bu cezaların caydırıcı nitelik taşımasıdır. Eğer cezalar adaleti sağlayacak biçimde en yüksek hadlerde verilebilirse caydırıcı da olacaktır muhakkak diye düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla yeniden gözden geçirildi cinsel suçlarla ilgili Ceza Kanununda bulunan tüm maddeler ve yeni düzenleme yapıldı.”

“BU KONUDA BİZİM SORUMLULUĞUMUZ ANNEYE VE ÇOCUKLARA DESTEK VERMEK”

Terör örgütüne kitap satmak suçuyla cezalandırılacak olan ikiz çocukları ile cezaevine girecek olan kadınla ile ilgili Aile Bakanlığının devreye girip girmediği sorusuna Bakan İslam, “Biz devreye zaten girdik konuyla ilgili olarak. Bu konuda bizim sorumluluğumuz anneye ve çocuklara destek vermek. Bu desteği verebileceğimiz söyledik kendisine ama o çocuklarıyla beraber kalmayı tercih edeceğini çocuklarını bizim kurumlarımıza vermektense hapishanede onlarla beraber olmayı tercih edeceğini söyledi. O zaman ona gündüz kreş bakımı önerdik. Gece çocuklarınız sizinle kalsın, gündüz biz onarlı bir kreşte ağırlayalım dedik. Onu da reddetti anne. Bizim verebileceğimiz hizmetler bildiğiniz kadarıyla bu kadar” yanıtını verdi.

Çocukların belli bir yaşa gelinceye kadar cezanın ertelenmesinin mümkün olup olmadığı sorusuna İslam, “Tamamen Adalet Bakanlığını ilgilendiren bir konu. Arkadaşımızda Adalet Bakanının devreye gireceğini söylüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel