Çocuk İzlem Merkezi Yenilendi

Çocuk İzlem Merkezi Yenilendi
Samsun'da çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet vakalarında çocukların kendilerini güvende hissedebileceği Çocuk İzlem Merkezi yenilendi

Çocuk İzlem Merkezi Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Türkiye’ye Örnek olacak bir yapıda yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeler ve Samsun’daki Çocuk İzlem Merkezi hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, cinsel istismara ve şiddete uğramış çocukların ifadelerinin emniyet ve adliye gibi çocukların kendilerini huzursuz hissedebileceği alanlar yerine, uzman psikolog eşliğinde Çocuk İzlem Merkez'inde ev ortamına uygun şartlarda alınacağını söyledi. Mağdur çocukların yaşadığı üzücü olayların etkilerini azaltmak için bu durumun büyük önem arz ettiğini ifade eden Opr. Dr. Mehel, bu nedenle merkezi mağdur çocukları kucaklayacak, onları yaşadıkları kötü olaydan uzaklaştıracak şeklide yeniden düzenlediklerini belirtti. Çalışmayla kamu binalarının soğuk yüzünü geride bırakarak bir ev ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Mehel, bu amaçla uzman psikologların görüşlerine başvurduklarını, renk ve malzemeleri mağdur çocukların kendilerini huzurlu ve güvende hissedecekleri şekilde belirlediklerini vurguladı.

"ŞİDDETE MARUZ KALAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesi alınan mağdur çocukların tekrar kesinlikle farklı bir ortamda sorgulanmadığını ve bilgisine başvurulmadığını ifade eden Genel Sekreter Mehel, "Merkezde ayrıca çocuğun misafir edilmesi gereken bir durum olduğunda, konaklaması için 4 yataklı bir konuk bölümü de bulunuyor. Bu çocuklara ayrıca gerekli durumlarda kıyafet vb. yardımlarda da bulunuyoruz. Yapılan bu düzenlemeyle cinsel istismara ve şiddete uğramış çocukların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Merkezde bulunan görüşme odaları, dinlenme alanları ve çocuk oyun alanları yeniden tefriş edildi. Düzenlemenin tamamlanmasından sonra yetkililer tarafından yapılan inceleme sonrasında merkezimiz Türkiye’nin Örnek Çocuk İzlem Merkezleri'nden biri olduğunu kendilerine ilettik" dedi.

cocuk-izlem-merkezi-yenilendi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir