Çocuk Dilenciler için çalışmalar başladı

Çocuk Dilenciler için çalışmalar başladı
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında kurularak faaliyetlerine başladı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde oluşturulan "Sokakta Çalıştırılan, Dilendirilen Çocuklar Komisyonu" Samsun'da Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım başkanlığında ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryasında kurularak faaliyetlerine başladı

Sokakta çalıştırılan, dilendirilen çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, meslek edindirme, danışmanlık ve rehberlik gibi tüm çalışmalar ile çocukların büyük bir çoğunluğunun sokaktan çekilerek sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılmasını amaçlayan komisyon, ilk saha çalışmasını İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy İlçelerinde gerçekleştirdi.
Saha çalışmasında; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy Belediyesi'nde görevli memurlar yer aldı.
Saha çalışması sonrası açıklamada bulunan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, sosyal veya ekonomik nedenlerle sokakta çalıştırılan, dilendirilen çocukların aileleri veya farklı gruplar tarafından istismar edildiğini, sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocukların her türlü tehlike ile karşı karşıya kaldığını ve devamında geri dönülmesi çok zor zararlı alışkanlıklar edindiklerini söyledi.
Özellikle halkın yoğun olarak yaşadığı alanlarda dilendirilen çocukların bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişimlerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirten Balcı, "Çocuklarımızın hak ettiği bir hayatı sürebilmeleri ve daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ekiplerimiz İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan pazar yerleri, camii civarları ve halkın yoğun olarak geçiş yaptığı alanlarda incelemeler yaptılar. İncelemelerin sonunda ekibimiz tarafından hazırlanacak olan raporu Bakanlığımıza göndereceğiz " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel