ÇOBANLI HALK İSKELESİ İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILIYOR

ÇOBANLI HALK İSKELESİ İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILIYOR
Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi inşaatında sona yaklaşılıyor

Geçen yıl yapımına başlanan Atakum ilçesindeki Çobanlı Halk İskelesi’nin yüzde 80’i tamamlandı. 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki iskele yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacak. Samsunum-1 gemisinden daha büyük tur gemilerinin yanaşıp bağlanabileceği iskele için denize 220 adet çelik kazık çakılmıştı. Üzerinde kafeteryanın da yer alacağı turistik iskele yapımının yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor.

cobanli-halk-iskelesi-1.jpg

“SEYRETTİĞİMİZ DENİZİ ARTIK KULLANACAĞIZ”
Yapımı devam eden Çobanlı Halk İskelesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iskeleyi insanların deniz keyfinden olabildiğince yararlanabilmesi için yaptıklarını söyledi. Bugüne kadar büyük tur gemilerinin bağlanacağı bir iskele bulunmaması sebebiyle insanların denizi sadece seyretmekle yetindiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Her hangi bir fırtına anında deniz taşıtlarının sığınabileceği iskele veya rıhtımlar yapmadığımız için Samsun halkı deniz taşıtlarını kullanamıyor. Aynı zamanda uluslararası yolcu gemileri de cruise turizmi kapsamında Samsun’a uğramadan geçiyor. Samsun halkı, ülkemizin başka sahil kentlerindeki gibi deniz taşıtı alıp da çocuklarını denizde gezdirmek istiyor. Deniz taşıtı kullanmayan sahil kenti olur mu? Ama Karadeniz'in deniz şartları buna uygun olmadığı için kullanamıyor. Şehri denizle buluşturmak, insanların denizden daha çok istifade etmesini sağlamak ve gerçek bir sahil kenti havasını insanımıza yaşatmak istiyoruz. Bu iskelemiz sayesinde bir tur gemisi, güvenli bir şekilde insanlara hizmet verebilecek. Halkımızın deniz nimetlerinden ve keyfinden olabildiğince yararlanmasını arzu ediyoruz. Denizi seyretmekten öteye kullanmalıyız. İskeleye turistik amaçlı bir de kafeterya yapıyoruz. Deniz turlarıyla ya da karadan gelen misafirlerimiz burada nefes alıp, çaylarını kahvelerini içerek denizin üstünde Samsun’u da farklı bir bakış açısıyla izleyebilecekler" dedi.

cobanli-halk-iskelesi-2.jpgcobanli-halk-iskelesi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir