ÇKS başvuru süreleri uzatılmalı

ÇKS başvuru süreleri uzatılmalı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 30 Mayıs tarihinde sona erecek 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi

Bayraktar, “bu yıl kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçilerin, 30 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerini tamamlaması mümkün değil. Ek süre verilmesini talep ettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da bu talebimizi makul karşılayacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, toprak analizi, gübre ve mazot destekleri gibi bazı kalemlerde yıl sonuna kadar süre verilirken, bu yıl Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’nin (TÜKAS) devreye girmesi nedeniyle bu karar alındığını belirtti.

Bayraktar, şunları kaydetti:

“TÜKAS vasıtasıyla, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınması önemli bir girişimdir. Bunun 2014 Genel Tarım Sayımı’na dayanak olmasının verilen bu süreyi haklı kılmasına rağmen, 2013-2014 üretim döneminin başından bu yana kuraklık, don, dolu gibi afetler yaşayan çiftçimizin, 30 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerini tamamlaması mümkün değil. Zaten odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, başvuruların bu tarihe kadar tamamlanamayacağı anlaşılmıştır. Ek süre verilmesini talep ettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da bu talebimizi makul karşılayacağını tahmin ediyoruz.”

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiftçilerin de olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapması gerektiğine dikkati çekti.

HABER: Ayhan GONCA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel