ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ÇIPLAK AYAK!

ÇIPLAK AYAK!

Uzun zaman önce bu konuyu gündeme almıştım. Caminin imamı bize bu konuda limoni bakmıştı.
Bu konuyu sayın müftümüze de soracağım?
Namazı bozan şeylerin için de çıplak ayakla camiye gelmek, namaza durmak var mıdır?
Şimdi şöyle diyelim; Ayağında sağlık sorunları olanlar, zaten çıplak ayakla gelmez ya da camilerde göründüğü gibi sandalye ile oturak ile kılıyorlar.

Kıyamet alametlerini sayarken camiler süslü olacak, çok sayıda olacak ama cemaat olmayacak denilir ve söylenir. İnsanları saçı uzun, sakalın yok, kulağında küpe var pantolonun kısa vb. bahanelerle insanları camilerden ve namazdan soğutmayın.

Özellikle din görevlileri bu konulara takılacağınıza camilerin temizlik ve düzen işlerine bakılsın derim. Dini zorlaştırmayın, kolaylaştırın denilmiyor mu?
Ayak bakımı ve sağlığı önemlidir.
Bunu bizde biliyoruz ama; bu kadar da değildir. Sizin işiniz Cuma hutbesinde yerli malı konusunu veya çok basit bir konuyu işleminiz gibidir. Camilerimiz boş değil midir? Cemaatlerde saflarımız azalmış değil midir. Gençliği bu tip şekil ve kurallarla camiye gelmesini engellediğinizin farkında mısınız. 50 yaşındayım bu zamana kadar camide çıplak ayak mevzularından rahatsız olan, hasta olan duymadım. Bırakın insanlar temiz olmakla beraber çıplak ayakla namaza gelsinler. Yeter ki Allah’ın evine girsinler, rabbime dua etsinler, secde dursunlar, rükûya eğilsinler.

Değerli Okurlarım; şimdiki nesil internet, bilgisayar başından kalkmıyorlar. Dine verilen önem ve ehemmiyetin azaldığının kanısındayım.
İnsanları Allah’la buluşturmaya engel sebep koymayın. Camilerin dernekleri, müezzinleri, imamları var. Camileri temizlesinler, imamlar namazı kıldırıp başka işlere koşacaklarına camileri ve etraflarını temizlesinler. Burada doğruları söylemek zorumdayım.
Millet çıplak ayakla gelsin, küpesiyle gelsin, kısa pantolonuyla gelsin, yeter ki gelsin!
Şalvarıyla gelsin, sarığıyla gelsin yeter ki gelsin. !

Rabbine yönelsin, Elhamdülillah Müslüman’ım, hatamız tabi ki var ama dinin içinde olanlarda bir aynaya bakıp ‘biz bu işin neresindeyiz’ desinler. Küçük mevzularla insanları camilerden soğutmayın diyorum. Namazı bozan sebeplerin içinde çıplak ayakla kılmak var mıdır ben bilmiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi