ÇINARLIK SEL SULARINA TESLİM

ÇINARLIK SEL SULARINA TESLİM
Samsun’da etkili olan yağmur nedeniyle Çarşamba ilçesine bağlı Çınarlık beldesinde evler ve ekili tarım arazileri sular altında kalırken, bazı hayvanlar telef oldu

 

Çarşamba ilçesine bağlı Çınarlık beldesindeki çok sayıda mahalle sular altında kaldı. Kepelek Deresi’ndeki büzlerin yetersiz gelmesi nedeniyle her yağan yağmur sonrası Çınarlık beldesindeki mahallelerin sular altında kaldığı belirtildi. Dün akşamdan itibaren yağan yağmur nedeniyle ekili tarım arazilerinin sular altında kalmasının kendilerini mağdur ettiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerden büzlerin büyütülmesini istediler. Yağan yağmurun kesilmesiyle birlikte vatandaşlar ahırlarındaki hayvanlarını dışarı çıkartırken, evlerinin içine kadar giren suları da temizlemeye çalıştılar.

Kepelek Deresi’nin Çınarlık beldesinin yükünü çekemediğini belirten Çınarlık Merkez Mahalle Muhtarı Hayrettin Gültepe, “Havaalanı yapıldıktan sonra biz burada sular içinde kalıyoruz. Vatandaşlarımız sürekli mağdur durumdalar. Biz havaalanı girişindeki nizamiye kapısının önündeki Kepelek Deresi’ndeki büzlerin büyütülmesini istiyoruz. Burası havaalanı olmadan önce derede su kalmazdı. Havaalanı olduktan sonra dereye koyulan 100’luk büzler yeteriz geliyor. Bu büzler bir an önce büyütülmeli” dedi.

Bazı hayvanlarının da telef olduğunu belirten vatandaşlardan 26 yaşındaki Gürkan Gültepe, “Dün geceden beri herkesten yardım bekliyoruz. Ama kimse gelip gitmedi. Sular geceden itibaren yükselmeye başladı. En son da sabah evi sular basmaya başladı. Tek sorun havaalanının kenarındaki Kepelek Deresi’ndeki büzlerin çok küçük olmasıdır. Bundan dolayı su mahallelere basıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ahırlarımız, odunlarımız, kömürlerimiz her şeyimiz sular altında” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden 79 yaşındaki Mehmet Memiş ise, “2005 yılında Başbakanlığa dilekçe gönderdim. Oradan da dilekçem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na gönderildi. Oradan da DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi. DSİ’den de buraya 4 mühendis geldi. Burada bir tutanak tuttular. Daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bana mektup gelerek 2006 yılında yapacaklarını söylediler. Ama halen yapmadılar. DSİ’ye birçok gez gittim. Burası projeye girmiş ama yapmıyorlar. Biz burada sular altında kaldık. Dilekçem halen DSİ’dedir. O tarihten beri uğraşmaktayım. Gelen giden yok. Havaalanı yapıldıktan beri bizler sular içersindeyiz. Ekim ve dikim yapamıyoruz” şeklinde konuştu.

cinarlik-sel-sularina-teslim.jpg

cinarlik-sel-sularina-teslim1.jpg

cinarlik-sel-sularina-teslim3.jpg

cinarlik-sel-sularina-teslim5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber