Cilveözü’nde Filistin'e destek konvoyu

Cilveözü’nde Filistin'e destek konvoyu
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde Filistin'e destek için Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı önünde etkinlik düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İsrail’in Filistinli vatandaşlara uyguladığı zulmü protesto için “Öfkemiz Sınırda” sloganı ile 81 ilden binlerce araçla beraber, Türkiye’nin Filistin’e en yakın noktası olan Hatay Cilvegözü sınır kapısına konvoy oluşturma çağrısı yapmıştı.

15c10711-9f44-4d25-8c87-9403017f7298.jpg

AGD'nin "Öfkemiz sınırda, sabrımız sınırda" sloganıyla organize ettiği etkinlik kapsamında oluşturulan konvoy, farklı ilçelerden geçtikten sonra Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı önünde son buldu.

Sınır kapısına kadar sürdürülen destek yürüyüşünün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için sınıra kadar geldiklerini söyledi. Katılımcılara seslenen Turhan, “Gazze'de, Kudüs'te netice alana kadar şu meydanları bırakmayalım.Bizim askerimize, bizim Mehmet'imize İstanbul'un Fethi yakıştı. Malazgirt'in Fethi yakıştı. Çanakkale'de zaferler yakıştı. Kıbrıs'ın Fethi, Komutan Erbakan tarafından askerimizle neticelendirildi. Şimdi bizim askerimize, Kudüs'ün Fethi, Filistin'in Fethi'de yakışır. Biz bugünün hazırlığını bekliyoruz." dedi. Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşte, Filistin'e destek ve "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atıldı.

22fe9836-3bf6-4bb8-ab19-7ed9a6dca006.jpg

ÇARŞAMBA’DAN DA KATILIM
Cilvegözü Sınır Kapısındaki etkinliğe ülkenin dört bir yanından olduğu gibi Samsun’un Çarşamba ilçesinde de katılım sağlandı. Saadet Partisi Çarşamba İlçe Teşkilatından çok sayıda ismin katılım sağladığı etkinlikte, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmün son bulmasını temenni ettiler.

52ae9616-19a9-4f4c-a77c-c3a674eb020b.jpg

HABER: EMİNE TEMİZ YILMAZ

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber