Cilt Bakımı İçin Uygun Zaman

Cilt Bakımı İçin Uygun Zaman
Dermatoloji Uzmanı Dr. Günseli Şefika Pancar, “Sonbahar ve kış mevsimi, yazın etkisiyle ortaya çıkan yüz kılcal damarlarının ve damarsal kabarıklıklarının tedavisi için de en uygun dönem” dedi

 

Samsun Medical Park Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Günseli Şefika Pancar, “Profesyonel cilt bakımı uygulamaları” hakkında bilgi verdi. Dr. Pancar, “Güneş ve dış faktörlerin etkisiyle yıpranmış cilde bakım yapmak ve tazelemek için cildin nemlendirilmesi önemlidir. Cilt bakımı ise bilinçli ellerde yapılmalıdır. Örneğin her cilde buhar banyosu iyi gelmeyebilir. Yağlı bir cildi fazla nemlendirmek ise sivilce ve kırmızı isilik tarzı kabarıklıklara yol açabilir. Sivilceli cildi sıkarak uygulama yapmak sivilcelerde artış oluşturacaktır” diye konuştu.
Dr. Günseli Şefika Pancar şu bilgileri verdi: “Yaz sonrasında lekelenen ve yıpranan cildin ölü tabakadan temizlenmesi ve canlanması adına kimyasal peeling ile işe başlanılmasını öneriyoruz. Belirli aralıklarla doğal meyve asitlerinden elde edilen ajanlar cilde uygulanarak, gözeneklerde sıkılaşma, akne izlerinin ve lekelerin giderilmesi, deri altı kollojen üretiminin tetiklenmesi ile beraber parlak taze bir cilt oluşmaktadır. Peeling ajanının deriye nüfuz etme derinliği ve seçimi ise önemlidir ve ev peeling ürünleri ile aynı anlama gelmemektedir. Derinin yüzey tabakasının bakımı bu şekilde sağlanmış olur.”
Derinin alt tabakasının bakımının ise, mezolifting yöntemi ile deri altına vitamin, aminoasit, koenzim, büyüme faktörleri ve mineral desteği içeren solüsyonlar enjekte edilerek sağlandığını belirten Uzm. Dr. Pancar, “Deri altına enjekte edilen bu maddeler sayesinde yaşlanma etkilerinin de önüne geçilmiş olur. Son yıllarda bu amaçla diğer bir tedavi yöntemi olan PRP tedavisi de sıkça kullanılmaktadır. Hastanın kendi hücreleri ve kanı ile gençleşmesine olanak sağlayan PRP tedavisi doğal bir antiaging tedavi yöntemidir. Kişinin kendisinden bir tüp kan alınarak hücreler ayrıştırılıp plazması yüze, saça ve vücuda uygulanarak deride kök hücre aktivasyonu ve kollojen tabakanın uyarılması mümkün olmaktadır. Bu yöntem kısaca kanımızda yer alan onarıcı hücrelerin sorunlu bölgeye enjeksiyonu ile tamir mekanizmalarının harekete geçirilmesi anlamını taşıyor. Saç dökülmelerinde, yara iyileşmesinde, sivilce izlerinde ve leke sorunlarında da tercih edilmektedir. Bu yöntem roller uygulaması denilen mikro iğneler ile de kombine edilebilmektedir” şeklinde konuştu.

GENÇ VE PÜRÜZSÜZ BİR CİLT
Uzm. Dr. Günseli Şefika Pancar, “Sonbahar ve kış mevsimi, yazın etkisiyle ortaya çıkan yüz kılcal damarlarının ve damarsal kabarıklıklarının tedavisi için de en uygun dönem oluyor. Lazer tedavisinin belirli aralıklarla uygulanması sonucunda damarlar ortadan kalkarak cildin sıkılaşması da sağlanıyor ve daha genç, pürüzsüz bir cilt oluşuyor” dedi.
Samsun Medical Park Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Günseli Şefika Pancar şöyle devam etti: “Cilde yapılan bakım ile parlaklık sağlandıktan sonra göze çarpan detaylara sıra geliyor. Göz çevresinde yer alan ince kırışıklıklar, dudak üstü çizgilenmeleri, çatık kaş ve kaşlarda düşüklük sorunlarında ise botox uygulanılmaktadır. Botox ile çizgilerin zaman içinde daha da belirginleşmesi önlenmektedir. Gereken hastalarda dolgu enjeksiyonları ile kaş arası belirgin oluklar ve ağız kenarındaki oluklar (nasolabial oluklar) doğal görünümüne uygun bir şekilde dolgu maddeleri enjekte edilerek bakım tamamlanabilmektedir” şeklinde konuştu.
Dr. Pancar şu uyarılarda bulundu: “Güneşin yanı sıra aşırı soğuk, rüzgar, nem azalması, alkali sabunlar, yanlış kozmetiklerin kullanımı, beslenmede düzensizlik, aşırı şeker tüketimi, alkol kullanımı ve sigara yaşlanmaya etki eden en önemli faktörlerdir. Tüm bu önerilerin yanı sıra beslenme alışkanlıkları, tabii ki su ve düzenli egzersiz, düzenli uyku beden ve cilt sağlığı için önerilerimiz arasındadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir