ÇILGIN TÜRKLER MANŞ TAKIMI REKOR PEŞİNDE

ÇILGIN TÜRKLER MANŞ TAKIMI REKOR PEŞİNDE
“Hedefimiz Türkiye’de daha önce yapılmamış Manş’ta gel git yapmak”

"Türkler Manş” yüzme takımına katılarak başarılarına bir yenisi eklemek için gece-gündüz çalışıyor. 
Adrenalin yüzme meraklısı mühendis, iş adamı, bankacı, öğretmen gibi farklı mesleklerde çalışan aralarında İlkadım Belediyespor Kulübü yüzücüsü Menderes Eskiçırak’ın da bulunduğu “Çılgın Türkler Manş” takımı, yüzücüler için ayrı bir yere sahip olan Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk takımı olmayı hedefliyor.
Kuş uçuşu 34 kilometre olan Manş Denizi’ni geçmek için 60 kilometreden fazla mesafeye çıkabilen rotada kulaç atan 7 bin kişi içinde başarılı olarak geçen bin 364’ü başarılı yüzücü arasına giren 52 yaşındaki takım kaptanı Kamil Resa Alsaran yönetimde çalışmalarını sürdüren Menderes Eskiçırak, Van Gölü’nün sodalı sularında 2 bin 400 m2’den oluşan parkuru 45 dakikada yüzerek takım arkadaşları arasında başarı iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Aldığı başarıyı takım kaptanı Kamil Resa Alsaran ve arkadaşları Volkan Tandoğan, Çağatay Durukan ile paylaşan İlkadım Belediyespor yüzücüsü Eskiçırak, “Rekor Avcısı Çılgın Türkler” olarak Manş Denizi’ni geçen ilk Türk takımı olacağız” dedi.
Takımı kaptanı Kamil Resa Alsaran yaptığı açıklamada, Manş’ı şimdiye kadar 9 Türk yüzerek geçmeyi başarırken, Türkiye’den 2012 yılında 9. olan, yaş kategorisinde ise en yaşlı ilk Türk yüzücü olma özelliğini elinde bulundurduğunu söyledi. Takım halinde alacakları başarıların Channel Swimming Association tarafından kayıt altına alınacağını dile getiren Alsaran, “Hedefimiz Türkiye’de daha önce yapılmamış Manş’ta gel git yapmak” dedi.
untitled-2.20130703162246.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir