Cihazlar İhtiyaç Sahibi Yerlere Verildi

Cihazlar İhtiyaç Sahibi Yerlere Verildi
Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde idari işleyişin tek elde toplandığı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği sayesinde hastanelerde kullanılmayan bazı cihazlar ihtiyaç olan yerlere verildi.

 

Temel hedefi, sağlığa ayrılan mevcut kaynakların rasyonel kullanılması, tıbbi donanım ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi, sunulan hizmetlerin verimliliğinin arttırılarak geliştirilmesi, hizmete ulaşımın çabuk ve kolay hale getirilmesi ve toplumun beklentilerine cevap vererek sürekliliğin sağlanması anlayışında olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ilk meyvesini Samsun’da verdi. Daha önce hastanelerin envanterinde olan ve hiçbir yere gönderilemeyen bazı cihazlar, sekreterlik tarafından alınarak daha fazla ihtiyaç duyulan hastanelerde kullanıma sunuldu. Yaşanan durum hem hastane yöneticilerini hem de hastaları oldukça memnun etti.

Uygulanmaya bir ay önce başlanan ve Samsun’daki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, kendisine 19 hastane ve 2 ağız ve diş sağlığı merkezinin bağlı olduğunu söyledi. Sistemin Genel Sekreter başta olmak üzere 3 başkandan oluştuğunu kaydeden Aydın, bunların; Tıbbi Hizmetler Başkanı, İdari Hizmetler Başkanı ve Mali Hizmetler Başkanı şeklinde olduğunu belirtti.

Birlik tarafından, tüm hastane ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde sunulan tıbbi hizmetlerin, personel dengesinin ve satın alımlarının koordine edileceğini hatırlatan Kamu Hastaneleri Birliği Samsun Genel Sekreteri Aydın, sistemin yürürlüğe girmesiyle yönetici pozisyonundaki kişilerin sözleşmeli hale dönüştüğünü ve başarı karne notuna bağlı çalışacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık