Çiftçilerin Sulama Sorunu

Çiftçilerin Sulama Sorunu
Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir gazetemize verdiği röportajda çiftçilerin yaşadığı bazı sıkıntılara değindi.

Ziraat Odası Başkanı Aydemir ,havaların sıcak gitmesinden ve sulama yapan çiftçiler, elektrik kesintisinden dolayı vatandaşlarımızın üretimde büyük sorunlar yaşıyor.

Başkan Aydemir, “Bizim en büyük sorunumuz 1992 yılında sulama kanallarının inşaatının hala devam etmesidir. Şuanda bölgemizde 9 bin dekara yakın çeltik ekimi yapıldı. Şeker pancarı ekimi 5 bin dekara yakın yapıldı. Bunların tabi ki suya ihtiyacı var. Bide bu ara elektrik sorunu çok oluyor. Bundan dolayı vatandaşımız sulama yapamıyor. Yetkililerimiz ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyor ama yeterli olmuyor. Ben buradan YEDAŞ ve YEPAŞ yetkililerine sesleniyorum biraz daha hassas davranırsalar bizim de çiftçilerimiz içinde iyi olur. En azından bu sıkıntılı dönemde çiftçilerimizin ihtiyaçlarını gidermek zorundayız.”

ÇİFTÇİLERE SAĞLANAN DESTEKLEMELER NE DURUMDA?

Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Şuan da devletimiz tohum desteği hayvancılıkta maddi desteklemeler sebze üretiminde zirai ürünler desteklemeleri vermekte ama bu konuda çiftçilerimiz biraz bilgi yetersizliği yaşıyor.Devletin verdiği tarihler arası destekleme yardımını kaçıran çiftçilerimiz daha sonra sorunlar yaşayabiliyorlar. Öncelikle bu konuda üreticiyi bilinçlendirmek lazım üreticinin bizi ,ilçe tarımı,TMO ‘yu takip etmesi lazım bu şekilde el ele vererek çarşambamızı geliştireceğiz ve daha büyük bir ekonomiye sahip ovaları arasına gireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: Gülizar KELEŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber