ÇİFTÇİLER DİKKAT! ÇKS’DE DEĞİŞİKLİK

ÇİFTÇİLER DİKKAT! ÇKS’DE DEĞİŞİKLİK
Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası, Mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yaptıramayan çiftçiler ektiğini beyan ettikleri taktirde Devletin sağladığı desteklerden yararlanabilecek

65.jpg
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası Mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar sebebiyle kayıt yaptıramayan çiftçiler, ilgili prosedürleri tamamlayıp ektiğini beyan ettiği taktirde Devletin Sağladığı desteklerden faydalanabilecek.

Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; “Eskiden sadece tapusu olanlar ve kontratı olanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Onun dışında üretim yapanlar, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kendisini kayıt yaptıramadığı için bazı desteklerden faydalanamıyordu. Şuan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası artık çiftçilerimiz mülkiyet ve mirastan kaynaklı ilgili prosedürleri tamamlayıp ektiğini beyan ettiği taktirde Çiftçi Kayıt Sistemine kaydedilebilecek. Kayıt altına aldığımız andan itibaren de çiftçilerimiz artık desteklerden yararlanabilecekler2024 yılı ÇKS başvuruları için Son başvuru tarihi 02 Ocak 2024 tarihidir. Bu tarihten sonra yeni edinim ve yeni kiralanan araziler için ÇKS başvuruları 01 Eylül 2024 tarihine kadar devam etmektedir” denildi.

afis.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber