Çiftçi toprağını bırakıp gitmesin diye;

Çiftçi toprağını bırakıp gitmesin diye;
Şekerbank'tan 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'

Tarım bankacılığında köklü tecrübesi bulunan Şekerbank, köyden kente göçü azaltarak tarımsal üretimi artırmak için dünyada bir ilki gerçekleştirerek ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’nı başlatıyor.

Anadolu’da sayıları yüz binleri bulan pancar çiftçilerinin küçük birikimleriyle tarımı ve yerel üretimi finanse etmek için 61 yıl önce kurulan Şekerbank, kuruluş amacını yerine getirerek kırsal kalkınmaya destek olmak için ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’nı başlatıyor. Banka, çiftçi tarlasını bırakıp gitmesin diye Türkiye genelinde 200’e yakın tarım bankacılığı uzmanı ile dünyada bir ilk olan ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’ kapsamında üreticilerin gelirini artıracak birçok ürün ve proje sunuyor.

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi, sulama olanaklarının kısıtlı olması, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması gibi nedenlerle geliri azalan ve köyünü terk eden çiftçiye Şekerbank, 5 ila 10 yıla varan vadelerle sektörde ilk olan imkanlar tanıyacak. Kırsalda yaşayan nüfusun refahını artırmayı amaçlayan banka, çiftçi çocuklarının üniversite eğitim giderlerinden hane halkının aylık harcamalarının finansmanına kadar ihtiyaca özel çözümler geliştiriyor.

Şekerbank, göç sebebiyle yerel kültürün yok olmasını önlemek amacıyla ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’ kapsamında birçok sosyal aktivite de gerçekleştirecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Ekonomi