Çiftçi Borçlarına Erteleme

Çiftçi Borçlarına Erteleme
% 30 zarara uğrayan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçlarına 1 yıl erteleme imkânı getirildi

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet KÖSE, ilimizde meydana gelen sel felaketleri, ardından ilçemizde 2 Temmuz’da meydana gelen hortum ve aşırı yağışların ardında çiftçilerimizden borçların ertelenmesine yönelik çeşitli talepler gelmişti. Bu talepleri il başkanımız Sayın Fuat Köktaş’a, Milletvekillerimize ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a iletme imkanı bulduk. Onlarda bu taleplerin takipçisi olacaklarını ifade ettiler.  

Bizim bu girişimlerimiz ve ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen doğal afetlerin ardından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 28 Ağustos 2012 tarihinde 2012/3570 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01.01.2012 tarihinden 28.08.2012 tarihine kadar sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin (Kamu Kurum ve Kuruluşları hariç) T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kapsamındaki borçlarının ertelenmesi yapılabilecektir.

 

Borç ertelemesi yaptıracak çiftçilerin, arazilerinde ürünlerinden birinin en az % 30 zarar görmesi durumunda ve Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması durumunda, Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan vadesi dolmamış borçlarının müracaatı halinde gerçekleşecek.

 

Köse, Çiftçilerimizin bu ertelemeden faydalanabilmeleri için İlçe Tarım Müdürlüğüne ve borçlu oldukları kredi kuruluşuna dilekçe ile müracaat etmelerinin yeterli olduğunu ifade etti. Bu erteleme imkânından faydalanmak isteyen çiftçilerin İlçe Müdürlüğünce arazilerinde yapılacak tespit sonucu % 30 zararı olan çiftçilerimizin diğer şartları da yerine getirmeleri halinde bu uygulamadan faydalanacakları ifade eden Köse, bu imkanın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber-Foto: Nurhan Güzel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber