"ÇİFÇİ VE PANCAR ÜRETİCİSİ İYİ OLACAK"

"ÇİFÇİ VE PANCAR ÜRETİCİSİ İYİ OLACAK"
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, bu hafta gerçekleşen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Alt Komisyon Toplantısında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan’dan Çarşamba Şeker Fabrikasının en kısa zamanda üreti

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, bu hafta gerçekleşen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Alt Komisyon Toplantısında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan’dan Çarşamba Şeker Fabrikasının en kısa zamanda üretime geçeceği sözünü aldı.
cifci-ve-pancar-ureticisi-iyi-olacak-(4).jpeg

Yaşar, önümüzdeki ilk kampanya döneminde 75 bin ton olarak belirlenen şeker pancarını işlemeyi hedeflediklerini, en kısa sürede ise tam kapasite ile fabrikanın çalışmalarını sürdüreceğinin müjdesini Hemşehrileriyle paylaştı.

"Genel Müdürden aldığımız bu müjde bizleri de son derece mutlu etmiş ve heyecanlandırmıştır" diyen Bedri Yaşar, "Uzun süredir konunun takipçisi olmuştuk ve bunu zaman zaman kamuoyu ile paylaşmıştık. Atılan bu adım ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununa da bir çare olacaktır. Bu durum bizleri ayrıca sevindirmektedir. Emeği geçenlere, şehrimiz için katkı verenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, şirketin son dönemde yapmış olduğu inovasyon çalışmalarının son derece sevindirici olduğunu; fakat dünya standartlarına erişim noktasında problemli alanların da olduğunu kaydederek, "Özellikle fire ve polar oranlarındaki iyileşme yeterli seviyede değil. Bu oranların dünya standartlarına yaklaşması için çalışmalara hız kesmeden devam edilmesi gerektiğini toplantıda özellikle dile getirdik.

Bunun yanı sıra istihdam edilen personellerin özellikle mühendis ve büro görevlilerinin uzun zamandır çözülemeyen statü problemleri ve şirkete bağlı fabrikalarda yönetimsel zafiyetlerin de giderilmesi için görüşlerimizi ilettik. Yetkililerin bu konuların da ciddiyetle üzerine düşeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yaşar sözlerine şöyle devam etti; "Bizler de Samsun'da dokunduğumuz her bir çiftçiyi, pancar üreticisini üretim noktasında cesaretlendireceğimizin sözünü de toplantıda verdik. Çiftçimizin, üreticimizin yeniden şahlanacağı, iyi olacağı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Bu sevincimizin ve müjdemizin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını yürekten diliyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber