Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Cibilliyet mi, eğitim mi  daha önemli!

Cibilliyet mi, eğitim mi  daha önemli!

"Yalanlarınız ortaya çıkmadıkça hepiniz dürüstsünüz ..."

Kalemimi birileri kırmış olabilir  ama, bilemedikleri mürekkebimizde er geç boğulɑcɑksınız! İyi ki bizi üzdüler. Bir şeylerin farkına vardık. Bazı insan kılığında insanları tanıdık. İyiyi kötüyü çok daha iyi gördük. Sonra olması gerektiği gibi davranıyoruz bu defa da bahaneleri bitmiyor dönüp bu kez de "Çok değiştin" diyorlar. Değişmiş olabilirim nedeni ; "Kimse kimseyi sevmiyor ama herkes herkesle samimi..." Bu nedenledir ki; "Ara sıra  eski dostlarımı özlüyorum bu defa da sırtım aklıma geliyor hemen vazgeçiyorum!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tüm terör olaylarına karşı ortak tavır almamız gerekir. Bunların karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız.' dedi.

15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrası ortalık toz duman deniliyor ama gelen Şehit haberlerinin acısını ve devleti bölüp, parçalamak isteyen hainlerin soluğunu, varlığını hala içimizde, yanı başımızda ısrarla ve derinden hissediyoruz.

Israrla bu halk Siyasete ne zaman girilecek sorusunu soruyor. İş öyle hale geldi ki alınanların hemen hepsi nerede ise suçsuz- günahsız ilan edilecekler!? Şaşırmamak elde değil!

İşin başı cibilliyettedir ve cibilliyeti yani yaratılışı bozuk olanların yapacakları da bozuk olacaktır. Bu vesile ile alınanlara bakınca bunlara yön ve güç verenler madem iş dünyasının hatırı sayılır zat'ları ve ardında ki siyasi yıkılamaz denilen güçse AK Parti yıkılma tehlikesine rağmen temizliği daha fazla geciktirmeden yapmak zo-run-da-dır.

Dün sarmaş dolaş olanlar, bu gün hain ilan edilenlere ağza alınmayacak hakaret, küfürleri kendilerini kurtarmak için yapabiliyorsa!?. Hainler için gameti uzatmamak elzemdir.

Biz bir kere daha arkamızdan vurulmamak, kandırılmamak, kırılmamak ve bu vatanın dimdik ayakta kalması için cibilliyeti bozuk olanların makamı, mevkisi, maddi gücü, siyasi çevresi ne olursa olsun acil toparlanmalıdır.

Hani bize ısrarla "değiştin, kalemin çok sert, sert yazılar yazıyor birilerinin canını acıtıyorsun" diyorlar ya'.

Korkakların söylemini dile getirenlerle, bize o lafları getirenlerin aynı çanağa yalakalandıkları belli. Ama çanak ortada hala duruyorsa kırın artık o çanağı, yalaktan nemalananlar artık çıksın ortaya...

Dedik ya!: "Yalanlarınız ortaya çıkmadıkça hepiniz dürüstsünüz ..."

Diyor sizleri bir hikaye ile baş başa bırakıyorum:

***

Vakti zamanında bir ülkede yaşlı ve bilge bir padişah, bir de çok akıllı bir veziri yaşar. Padişah vezirine bir gün bir soru sorar: -"Vezirim cibilliyet mi (yaratılıştaki huy mu), eğitim mi  daha önemlidir?”

Vezir hiç duraksamadan cevap verir:  "Cibilliyet, padişahım.”

Bu sözün gerçeğini ortaya çıkarmak amacıyla padişah memleketin her bir yerine tellallar gönderir ve "yapılacak bir yarışmada ülkenin en iyi hayvan eğiticiliğini kazanana bin altın verilecektir…” diye avaz avaz duyuru yaparlar.

Derken ülkenin en iyi hayvan eğiticisi seçilir ve padişahın huzuruna çıkarılır. Padişah hayvan eğitmenine sorar:  "Bir kediye çok kıymetli bir eşyayı istediğin kimseye göndermeyi ne kadar zamanda öğretebilirsin?

Hayvan eğiticisi: "Üç-beş ayda öğretirim padişahım.”

Padişah adamı kabul eder ve adamın istediği süreyi verir. Verilen süre dolar ve kedi eğiticisi huzura alınır..

Padişah: "Haydi hünerini görelim.?

Kedi eğitmeni herkesin hazır olduğu bir durumda padişahın işaretiyle kediye komutunu verir. Kedi, adamın komutları ile ağzına aldığı mücevherleri padişaha tam vermek üzereyken, vezir cebinde sakladığı fareyi yere bırakır. Fareyi gören kedi götürmekte olduğu mücevherleri yerlere saçarak derhal kaçan farenin peşinden koşmaya başlar.

Bu kez vezir padişaha sorar: "Padişahım eğitim mi önemlidir, cibilliyet mi?

Tabi, padişahın vereceği cevap belli:

-”Cibilliyet vezirim, cibilliyet.”

(NOT: Hafta sonu şükür Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musa Bala'yı (Kardeşimi) de mutlu yuvasını kurmaya vesile olduk. Bizleri o gece yalnız bırakmayan dostlara teşekkürler. Korkup, endişe duyup, bizi o alanda, karede görürseler yanarız diyerek gelemeyen, gelmeyenlere de selam olsun. Arayıp, çiçek gönderen, mesaj çeken herkese binlerce teşekkürler.Hele hele sıra  da bekleyip Başkan'a mutluluklar dileyen CHP'li milletvekili Kemal Zeybek "Sizin cesur, temiz ve dost yüreğinize de ayrıca selam olsun.")

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi