CHP’nin yeni sözcüsü: “HALUK KOÇ”

CHP’nin yeni sözcüsü: “HALUK KOÇ”
Yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, değişim, dönüşüm ve aydınlık bir Türkiye için yola çıktıklarını söyledi

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. Bin 282 kayıtlı delegeden bin 232'sinin sandık başına gittiği seçimde, 68 oy geçersiz sayıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, geçerli bin 164 oyun tamamını alarak tekrar genel başkanlığa seçildi.

Sonucun açıklanmasından sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Değişim için, dönüşüm için yola çıktık, aydınlık bir Türkiye için yola çıktık. Hiç kimseyi ötekileştirmeden yola çıktık. Bu cennet ülkeyi yaşanabilir bir ülke yapmak için yola çıktık" dedi. Kimsenin yatağına aç girmediği bir Türkiye hedeflediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, herkese teşekkürlerini sundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, partinin hem 2. adamını, hem de sözcüsünü belirledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni PM ve MYK listesindeki isimleri belirledi. Kılıçdaroğlu'nun Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Adnan Keskin'i, Parti Sözcülüğü'ne ise Haluk Koç'u getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi seçimleri ardından oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu'nu da (MYK) şekillendirdi. Kılıçdaroğlu, Örgüt ve Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Denizli Milletvekili Adnan Keskin'e verdi.

Bir süredir arayış içinde olan Kılıçdaroğlu, bu görev için önce Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nu düşündü. Ancak Feyzioğlu, Baro Başkanlığı'nı bırakmak istemediğini söyleyince yeni bir arayış başladı. Kılıçdaroğlu, bu süre içinde alternatif isim olarak Adnan Keskin'de yoğunlaşmıştı.

Keskin'in kendisine yönelik Meclis kulisinde milletvekillerine yaptığı bazı değerlendirmelerden rahatsız olan Kılıçdaroğlu, geçen süre içinde "Siyasette böyle şeyler olabilir" diyerek son noktayı koydu. Kılıçdaroğlu'nun "2. Adam" olarak da tarif edilen Örgüt ve Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nı Keskin'e görev verdiği ifade edildi. Keskin'in de bu görevi istediği ve bunun için parti içinde kulis yaptığı biliniyordu.

AK PARTİ MODELİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Sözcülüğü görevini ise Haluk Koç'a verdi. Koç'u bir süre önce Grup Başkanvekili olarak değerlendirmek isteyen Kılıçdaroğlu, bu kararını Emine Ülker Tarhan'ın "direnişi" yüzünden uygulayamadı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine, karar değiştirdi. CHP lideri, Samsun Milletvekili Haluk Koç'u MYK'ya almaya ve Parti Sözcüsü yapmaya karar verdi. Haluk Koç'la görüşen Kılıçdaroğlu, "AKP'deki gibi bir model uygulayalım. Hüseyin Çelik gibi bir hareket alanın olsun. Güçlü bir sözcülük kurumunu tesis edelim. Benim her konuda konuşmam, doğru olmuyor. Parti adına açıklamaları sen yap" dedi. Koç da bu görevi üstlenmekten onur duyacağını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir