‘CHP’nin dindarlarla barışması lazım’

‘CHP’nin dindarlarla barışması lazım’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bu ülkenin dindarlarıyla barışması gerektiğini söyleyerek “Ben, onların sana anlattığı gibi bir kişi ya da parti değilim.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter’e konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin bu ülkenin dindarlarıyla barışması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk Gazetesi’nden Balçiçek İlter’in sorularını cevapladı. CHP’nin halkın partisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “CHP’nin bir kesimle barışması lazım. Bu ülkenin dindarlarıyla barışmamız lazım. Kendisini dindar hisseden ve sağ cephede yer alanlarla....” diyerek “Ben senin inancına saygılıyım, seni seviyorum ama bana destek ver, ülke senin düşündüğün şekilde yönetilmiyor. Ve ben, onların sana anlattığı gibi bir kişi ya da parti değilim.” şeklinde konuştu.

CHP’NİN DİNE DÜŞMAN ALGISINI BOZACAĞIM

CHP’nin din düşmanı bir parti olarak tanındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Niye dine düşman olsun? Ben de inançlıyım. Benim başkanı olduğum dönemde hangi inançtan olursa olsun kimse ötekileştirilmeyecek. Geçmişte elbette ki acı olaylar var. Biz bugünün koşullarıyla tarihi yargılıyoruz, oysa o günün koşullarına bakmak lazım. Onları da bırakın tarihçiler yapsın. Tek bir cümle ediyorum. Ben CHP’nin dine düşman algısını bozacağım.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir