CHP’nin AK Parti’nin teklifine yaklaşımı nasıl olacak?

CHP’nin AK Parti’nin teklifine yaklaşımı nasıl olacak?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti’nin dokunulmazlık teklifine ilişkin, “Genel Kurul’a geldiğinde eksik de olsa, yanlış da olsa CHP’nin ‘hayır bu kalkmasın, şöyle olursa kalksın’ şeklinde anlayış içinde olacağımızı sanmıyorum” dedi

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM’de gazetecilerin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Altay, AK Parti’nin dokunulmazlık teklifine yönelik olarak, 2002’den beri kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunduklarını belirterek, “Hükümet, ‘Eldeki mevcut eldeki fezlekeleri bir kereye mahsus kaldıralım, sona aynı suçlar işlendiğinde dokunulmazlık zırhı işlemeye devam etsin’ diyor. Doğru olmadığını söyledik, hükümete üç ayrı öneri getirdik. Hükümet döndü dolaştı iki ay önce ortaya attıkları teklifi dün Meclis’e getirdi. Teklifin önemi yoktur, bizim için önemli olan teklifin görüşüleceği komisyondan oluşan son halidir. Anayasa Komisyonu’nda Cumhuriyet Halk Partili üyeler teklifin bizim bugüne kadar iddia ettiğimiz çerçevede doğru hale gelmesi, daha makul hale gelmesi, daha adil, Anayasa’nın eşitlik ilkesine uygun hale gelmesi için çalışma yürütecekler. Biz bu konuda komisyonda gerekli katkıyı, olması gerekeni, makul olanı oluşturmaya, böyle bir metin çıkması için gereken katkıyı vereceğiz. Genel Kurul’a geldiğinde eksik de olsa, yanlış da olsa Cumhuriyet Halk Partisi’nin dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında ‘hayır bu kalkmasın, şöyle olursa kalksın’ şeklinde anlayış içinde olacağımızı sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

"SAMİMİYETLERİ GÖRÜLECEK"

1996-1998 yıllarında 278 oyla böyle bir teklifin geldiğini ve 210 olumlu oy verildiğini hatırlatan Altay, gizli oylamada AK Parti milletvekillerinin samimiyetinin görüleceğini kaydetti. 1 Mart tezkeresine de değinen Altay, “Bu seferde tek adam mantığına, keyfi tutum ve uygulamalara ‘hayır’ diyecek milletvekilleri çıkabilir. Biz hem devleti bölenleri hem de soyanların dokunulmazlığını kaldıralım diyoruz” dedi.

Teklifin geldiği anda içtüzükte değişiklik yapmak gerektiğini söyleyen Altay, “Eğer dürüstseniz, dört bakanı da koyalım, böyle de yapalım dedik. Bakanları niye bu kadar muhafaza ederler, suçu ve suçluyu örtmek için niye çaba harcarlar anlamıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir