CHP’LİLER DEMOKRASİNİN CEVABINI İLK SANDIKTA VERDİ…

CHP’LİLER DEMOKRASİNİN CEVABINI İLK SANDIKTA VERDİ…
CHP’LİLER DEMOKRASİNİN CEVABINI İLK SANDIKTA VERDİ…

Siyaset seçimdir. Yani halk kendisini temsil edeceği isimleri seçmesi ve seçtiği isimlerin kendisine oy verenleri gittiğinde unutmadan hizmet getiren isimlerdir. Bunu uzun yıllardır Siyasi Partilerin Genel Başkanları kendi koltuklarını koruma iç güdüsü ve TBMM de kendi istediğini yaptırabileceği, tanıdığı, güvendiği isimleri listeye alması ile yani yukarıdan indirme ile değiştirilen bir durumda idi.

Bu da hangi parti kurulursa kurulsun halkın her zaman üçüncü ve dördüncü sıraya bile gelmesini engellemekteydi. Yıllardır Genel Başkanlar Genel Merkezde Milletvekili ve hatta son dönemlerde Belediye Başkanlarını seçmeye başlaması ile halkın DEMOKRATİK VE ÖZGÜR KARARLARINA AMBARGO idi. Bu yaşananlara yıllardır CHP ve MHP’ de hep bu tepkiler veriliyordu.

AK Partide durum biraz farklı. Onlar temayülle teşkilata soruyor ama yine Genel Merkez kendi istediklerini listeye koyuyor. Bu yıl AK Partide bu durum biraz daha değiştirildi ama yukarıdan liste gelecek değişen fazla bir durum yok.

CHP yani ana muhalefete geldiğimizde durum bu yıl tamamen değişti. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ilk geldiğinde verdiği sözü geçte olsa yerine getirdi ve çoğu il’de ÖN SEÇİM yapılmasına karar verdi.

Bu ön seçimlerden birisi de Samsun’dan idi. Haluk Koç gibi bir ismin Ankara 1. Bölgeden aday olması Samsun’da ki dengeleri çok değiştireceği için mecburen ÖN SEÇİMDE karar alınmasına neden oldu.

Ve CHP dün Samsun Genelinde ön seçimi gerçekleştirdi. İşin gerçeği CHP’lilerin tanıdığı, sevdiği, desteklediği isimler ilk sıralarda yer aldı gibi göründü ilk belirlemelere göre:

Mesela Çarşamba ilk sıraya Tekkeköy’ün eski Belediye Başkanı Hayati Tekin’i koydu. Çarşambalı Suat Hayri Erdönmez kendi ilçesinde ikinci sıraya yerleşti. Ve CHP belki de yıllar sonra ilk kez 3 sırada bir bayanı görmek istediğini Çarşamba’dan işaret etti.

Kısacası CHP DEMOKRASİ YE İNANIYORUZ VE DEMOKRASİ İÇİN YANIYORUZ SÖZLERİNİN CEVABINI DA KENDİ KURDUKLARI SANDIKLARDA 7 HAZİRAN’IN CEVABINI VERDİLER.

Gözler Genel Merkezde artık. Genel Başkan Kılıçdaroğlu listeyle oynamazsa kesinlikle halkın sevdiği ve oy vereceği isimler listeye girdiğine göre;

MHP ‘nin de kendi aday isimlerini aynı şekilde güçlü ve tanınan, sevilen ve oy alacak kadrolarla seçime hazırlanırsa, bu demektir ki Samsun’ da müthiş bir seçim dönemi hepimizi bekliyor.

Demek ki demokratik ve özgür yapılan her eylemin akabinde güzellikler geliyor. Şimdi gözler önce 7 Nisan sonrasında ise 7 Haziran tarihlerine çevrilecek.

Bravo CHP….

Unutulan güzel hasletleri halka yeniden hatırlattığınız için. Bazı dedikodular ve iddialar belki sizi sıkıntıya itecektir ama sizin bu çıkışınıza şapka çıkartılmalıdır. Bunun sonucunu 7 Haziran tarihi akşamında hep birlikte göreceğiz. İşte seçim Türkiye’de şimdi başlayacak dersem ne diyeceksiniz bakalım…

Tebrikler Başkan Süleyman Bilici ve yönetim kurulu üyeleri, partililer. İlk günkü heyecanınızı hiç düşünmeden sürdürüp partide yıllar sonra böylesi güzel bir olaya imza atan isim oldunuz. Şimdiden başarılar diliyor memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber