CHP’Lİ VEKİLDEN ÇABED’E ZİYARET

CHP’Lİ VEKİLDEN ÇABED’E ZİYARET
CHP Engelli Üst Kurul Başkan Yardımcısı CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve beraberindeki bir heyet Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.

 

HABER – FOTO: Serkan KARAHAN

CHP Engelli Üst Kurul Başkan Yardımcısı CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve beraberindeki heyet Karadeniz turu kapsamında engelli derneklerini ziyaret ediyorlar. Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğini de ziyaret eden heyete CHP Karadeniz Engelli Üst Kurul üyesi Atilla Tekcan’da eşlik etti.

Yapılan ziyaret ilgili bir değerlendirmede bulunan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, “Sayın Kılıçlaroğlun’un Engelliler ile ilgili duyarlılığı çok fazla. Bundan kaynaklı da partimiz içerisinde ‘Engelli Üst Kurulu’ oluşturuldu. Bu kapsamda engellilerin sorunlarını il il gezip tespit etmenin daha doğru olacağına karar verdik ve bu çalışmaya başladık” dedi.

Güven açıklamalarının devamında, “İlden ile engellilerin sorunları farklılar gösteriyor. Bunun değişik nedenleri var. Kanunlar yapılıyor ama bunun illerdeki uygulama biçimler farklılar gösteriyor. Bu faklılıkların ortadan kalkması ve engellilere eşit haklar tanınması gerekiyor. Bu kapsamda yaptığımız çalışma sonucunda tespitlerimizi hükümetten yapılmasını talep edeceğiz. Bunun yanı sıra bir engelli çalıştayı da yaparak, sorunların çözümü için yol ve yöntem arayacağız. Burada temel mesele il il gezip engellilerin ne gibi sorunları var onları öğrenmek” dedi.

ÇABED Başkanı Kerim Deniz’de ziyaret ile alakalı olarak değerlendirmede bulunarak, “Engellilerin bir çok problemi var. Bunların başında da ulaşılabilirlik problemi geliyor. Bunun dışında iş meselesi yine temel dertlerimizden. Engelli hakları konusunda kandırıldığımızı düşüyoruz. Bu konularında siyaset ile çözüleceğine inanmıyoruz. Bu konu bence siyaset üstü ve toplumun her kademesini ilgilendiren bir konu” dedi.

Bir süre ÇABED üyeleri ile bir araya gelen heyet daha sonra Çarşamba’dan ayrıldı.

img_2935.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber