CHP’li Tekin’den Trump’ın İİT ve Kudüs kararına Tepki…

CHP’li Tekin’den Trump’ın İİT ve Kudüs kararına Tepki…
CHP Samsun Milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi Hayati Tekin İslam İşbirliği Teşkilatı ve Kudüs kararına ilişkin yazılı basın bir açıklaması yaptı

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan tekin Hükümeti ve İslam ülkesi liderlerini eleştirdi.

Tekin yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti; “ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması aslında 22 yıl önce alınmış bir karar. O kararı bu zamana kadar uygulayamayan başkanların aksine Trump kararını hem seçim önü, hem seçim sonu açıkladı. Şimdi de uygulamaya koyma kararını bildirdi. Uygulaması çok zor fakat İslam alemi sadece bağırıp çağırmakla kalırsa gerçekleşmesi yakın olur.İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da toplandı ve DEV hatıra fotoğrafı çektirdi ve alınan dev kararla Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak tanınmasına karar verildi koroyu dinleyen olmadı çünkü; Dağ fare doğurdu. Neden? Trump Batı Kudüs’mü dedi de, Sen sadece Doğu Kudüs diyorsun? Trump seçim bildirgesinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. İslam alemi hiç tepki göstermedi. Seçimleri kazanan Trump büyükelçiliği Kudüs’e taşıyacağını söyledi. İslam alemiyine hiç sesini çıkartmadı. Trump çantayı eline aldı, (110 milyar $) silah, 380 milyar $ anlaşmayı çantasına koydu. Arabistan hiç Kudüs’ü ağzına almadı. Trump Ortadoğu’daki suni mezhep alemine İslam NATO’su önerdi. Yani İsrail’i NATO’ya alacağı imasını yaptı.Ne NATO’su demeden Ortadoğulu liderler bol bol bayan Melani Trump ve Donald Trump ile fotoğraf çektirme yarışına girdi. İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Toplantısından çıkan kararla Arabistan ve Mısır başta olmak üzere 12 ülke şeklen bulundu.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset