CHP'li Tekin Ulaşım sorununu sordu

CHP'li Tekin Ulaşım sorununu sordu
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Bütçesi görüşülürken Bakan Arslan’a Samsun yollarını ve hızlı tren projesini sordu

PROGRAMA ALINMIYOR…

TBMM’de Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Bütçesi görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu toplantısında söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin şunları söyledi; “ Arkadaşlar, Samsun 2 kilometre eninde 52 kilometre uzunluğunda bir şehre dönüştü senelerdir konuşulup konuşulup da yapılmayan doğu batı çevre yolları nedeniyle. Geçen sene de dile getirdik, bu sene de dile getiriyoruz ama hiç programa alınmıyor.Bunun yanında, stadyum yüzü suyu hürmetine orada köprülü üst geçitler yapıldı.”

BETON YIĞININA ÇEVRİLDİ…

Tekin konuşmasına şöyle devam etti; “Canik’ten Tekeköy’e kadar yapılan yollara harcanan rakamın iki katıyla doğu ve batı çevre yolları yapılabiliyor. Bu doğu ve batı çevre yollarına Samsun yerinden kalkmayacağına göre mecburuz ama bu an için büyük işler yapılıyor havasıyla kara yolları bu günahın başındadır, beton yığınına çevirdi Samsun’un yollarını ama doğu batı çevre yolu sadece planlar üzerinde bir aks olarak duruyor. Soruyorum, Büyükşehir diyor ki: “Batı çevre yolunu yüzde 40 imar planının içinden geçeceğiz.” sonra diyor ki: “Hepsini tamamlayamıyorum ben bunun, onun için bunu Karayollarına pas edeceğim.” Karayolları diyor ki: “Büyükşehir yapamazsa biz yapacağız.” Bir adım atılıp istimlakiyle ilgili hiçbir şey yapılmadı, şehir uzadıkça uzuyor. Google’ı açıp Google Earth’ten bu dediğim doğru mu eğri bakabilirsiniz.” Dedi.

Lütfen Hızlı Trenin kendisini yapalım…

İktidar veya muhalefet, partim de dâhil, deniliyor ki şuraya hızlı tren, buraya hızlı tren. Belki on yıldır Samsun Delice hızlı tren hattı konuşuluyor. Sayın Bakanım, ben buna karşıyım, ülkenin dört bir yanına yapılacak olan hızlı trenlerde de karşıyım. “Niçin?” derseniz, 2023 projenize göre baktığım zaman, hızlı trene, tren yollarının yenilemelerine ve yeni hatlara harcayacağımız para, bir hızlı treni komple elektrifikasyon dâhil, sinyalizasyon dâhil, ray sistemi dâhil iki defa sıfırdan yapabiliyor. 1946’da başlayan otomobil sevdamız, 1962’lerde ne idüği belirsiz bir denemeyle -ki Amerika emperyalizminin müdahalesiyle oldu büyük ihtimalle - bitti.

Gelecek nesillere ihanet ediyoruz…

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin konuşmasının devamında; “Demirel’in zamanında sadece baraj gövdesi yaptık, türbinleri pas geçtik. Bugün bize türbin satanlar hâlâ dünyaya türbin satıyor, bizde baraj işi bitti. Hızlı tren, hızlı tren, hızlı trenin lütfen kendini yapalım, aksi takdirde gelecek nesillere ihanet ediyoruz. Hâlbuki 2023’e kadar yapacağınız projeyle iki defa hızlı trenin imalatını yapabilirsiniz. Bu tabii ki ama Japon olur, Fransız, Alman olur, bir ortaklıkla bunu yapabilecekken parayı yani olmayan paramızı bugün bütçe 69 milyar lira açık verirken biz yine ondan bundan alacağımız, dileneceğimiz kredilerle gidip hızlı tren alacağız İspanya’dan, İtalya’dan, yok bilmem kime yaptıracağız, “Vay Samsun’a biz bunu yaptık.”

Cumhuriyetin bütün değerlerini sattınız…

İktidarın yaptığı olumlu şeyleri takdir eden fakat borç ile övünen iktidarı şu sözlerle eleştirdi; “Rica ediyorum hızlı trenin kendini yapalım. Eğer ki bu ülkeye bir iyilik yapılacaksa en önemli olan budur diyorum. Çok şeyler yaptınız, buna teşekkür ediyorum arkadaşlar. Hizmet sektöründe ben özellikle kara yolları ve ulaştırmayı tebrik ediyorum. 2002’den öncesi kötüydü. Sizin zamanınızda da çok iyi değil ama yine de iyiliğini kabul ediyorum, bu hizmete nankörlük etmiyorum. Yalnız, şunu bilesiniz ki Cumhuriyetin bütün değerlerini sattınız, o günden bugüne, iktidarınız boyunca 368 milyar dolar borçlandınız. Bir elde borç, bir elde hizmet, Bu arada, hiçbiriniz maaşınızdan 1 milyar lira bile vermediniz. Övünmek gelecek nesillere kalır inşallah. Teşekkür ediyorum, sağ olun.” Diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir