CHP’li Hancıoğlu orman köylülerini dinledi

CHP’li Hancıoğlu orman köylülerini dinledi
İktidarın, ormanlardan rant yaratmak için orman köylüsünü kurban ettiğini, orman köylüsüne büyük bir ekonomik ve sosyal yıkım yaşattığını söyleyen CHP’li Neslihan Hancıoğlu “bu yıkım sürecinin artık sonuna geldik. Halkın iktidarında, orman köylüsü devleti

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin ilçe başkanlarıyla birlikte Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Havza’da, orman içi ve bitişiği statüsündeki yerleşim yerlerinin muhtarlarıyla bir araya gelerek, orman köylülerinin sorunlarını masaya yatırdı. AK Parti iktidarları döneminde uygulanan ormancılık politikalarının, orman varlığımıza ve orman köylüsüne etkilerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmelerde, muhtarlar tarafında özetle şu tespitler yapıldı:

“Köylerimiz sınırları içinde bulunan ormanlar atalarımız tarafından korunmuş ve bizlere bırakılmıştır. Koruduğumuz ormanlar, aynı zamanda bizlerin yaşam alanlarımızdır ve geçim kaynaklarımızdır.Yakacak odun ihtiyaçlarımızı daha ekonomik koşullarla elde edebilmek, koruya tahvil işletilen ormanlardaki kanuni haklarımızı alabilmek en öncelikli beklentimizdir. Yine geçmişte, orman kadastro uygulamalarının hatalı bir şekilde yapılması, itiraz süreçlerinin sağlıklı planlanmaması nedeniyle birçok hak kaybı yaşandı ve bu hak kayıplarının telafi edilmesi zorunludur.”

KADASTRO MAĞDURİYETİ BİTECEK, BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

CHP’li Hancıoğlu ise orman köylülerinin yaşadığı sorunlar ve dile getirilen taleplerle ilgili şunları söyledi:

“Ormanlar tarafından sunulan ekonomik kaynaklar ve orman işletmecilik faaliyetleri, AKParti iktidarları döneminde bir rant kapısı olarak görülmüş ve orman köylüleri bütün bu haklardan mahrum bırakılmıştır.Bunun sonucu olarak da orman köylümüz büyük bir ekonomik ve sosyal yıkım yaşamış, genç nüfusta göç patlaması yaşanmıştır. İktidar bu bölgede, özellikle de Samsun’da, orman varlığından elde edilen ekonomik kaynağı müteahhitlere veriyor. Bizim iktidarımızda ise ormanın sunduğu bütün imkanlar,sadece orman köylümüzün refahı ve kalkınması için seferber edilecek.Orman köylerindeki genç nüfusa yönelik, orman işletmeciliği alanında eğitim ve sertifika programları oluşturulup, orman köylüsü her gence iş garantisi vereceğiz. O gençlerimizin sosyal güvencesi de devlet tarafından karşılanacak.Orman köylüsünün hak ve menfaatleri göz ardı edilerek yapılan kadastro çalışmaları sonrasında ortaya çıkan mülkiyet sorununu da yine biz çözeceğiz.Ve yine Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Samsun'a Orman Bölge Müdürlüğü kurulacak;Samsun'un orman köylüsü, sorunlarını çözmek için bir başka şehre gitmek zorunda kalmayacak, sahipsiz bırakılmayacak.”

chp’li-hancioglu-orman-koylulerini-dinledi--(1).jpg

chp’li-hancioglu-orman-koylulerini-dinledi--(2).jpg

chp’li-hancioglu-orman-koylulerini-dinledi--(8).jpg

chp’li-hancioglu-orman-koylulerini-dinledi--(3).jpg

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir