Chp’li atalay: “Tarhan'ın Açıklamaları Doğal"

Chp’li atalay: “Tarhanın Açıklamaları Doğal
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin makamdan çekilme ve kurultaya gitme çağrısını değerlendiren CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP’nin demokratik bir parti olduğunu ve parti tüzüğüne gör

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve bazı milletvekillerinin meclis toplantı salonunda düzenledikleri basın toplantısına değinerek bu tür söylemlerin olağan olduğunu dile getirdi.

Her siyasi seçimin ardından her siyasi partide bu tür tartışmaların olduğunu dile getiren İl Başkanı Atalay, “Bunlar olağan şeylerdir. Hele de CHP gibi demokratik bir partide bu tür söylemlerin olması doğaldır. CHP’de düşünceler ve fikirler yarışır, özgürce seslendirilebilir. CHP Ankara Milletvekilimiz Emine Ülker Tarhan da bizim milletvekilimizdir. Milletvekili olarak ve bazı milletvekillerimiz gibi oda düşüncelerini dile getirmiştir. Ama CHP’de bir tüzük vardır. Bu tüzüğe göre, görevlilerin nasıl gelinip, nasıl gidileceği, nelerin ne şekilde olabileceği, genel başkanın hangi durumlarda göreve gelip, hangi durumlarda görevden ayrılacağı bütün örgüt yöneticileri gibi bellidir. Dolayısıyla Emine Ülker Tarhan kendi dileğini ve düşüncelerini dile getirmiştir. Biz Tarhan’ın söylemlerinin dışında başka bir şey söyleyemeyiz. Kendi düşüncelerini ve dileklerini dile getirmişlerdir. Bu tür açıklamaları doğal karşılarız. Sonuçla CHP’de Tarhan’ın dile getirdiği taleplerle ilgili konuların tek kişinin isteği ile olması söz konusu değildir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset