Chp’den 23 Nisan Açıklaması

Chp’den 23 Nisan Açıklaması
CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve barış sürecine ilişkin açıklamada bulundu

 

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat  10.00’da Çarşamba Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyacaklarını belirttiği bir basın açıklaması yaptı. Çözüm sürecine de değinilen açıklamanın tam metni şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi, 24.Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu Parti Programı ve 2011 seçim bildirgesine uygun olarak demokrasi ve insan haklarının kapsamının geliştirilmesi için büyük bir mücadele vermektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Grubu, demokratik bir Türkiye'nin inşası için hayatın hemen her alanına ilişkin özgürlükçü, demokratik yasa değişikliği önerileri geliştirmiştir. Türkiye’de özgürlüklerin önüne konmuş ve konulmakta olan bariyerleri kaldırmak için onlarca kanun teklifi hazırlayıp sunan CHP, ülkenin demokratikleşme yolundan tamamen savrulmamasının yegâne teminatıdır.

2012’de, Türkiye’nin tam manasıyla sivilleşebilmesi ve 1980 darbesi döneminden kalan yasal düzenlemelerin değiştirilmesi, yani darbe temizliği için CHP'den Demokrasi Paketi'ni duyurmuştuk. Aradan geçen zaman dilimi içerisinde de. Meclis Grubumuz etkin bir çalışma temposu sergilemeye devam etmiştir.

30 yıl önce darbe ortamında yapılmış bir anayasa ve onun çerçevesinde hazırlanmış Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, demokrasinin önünde set olmaya devam etmektedir. Bu kapsama Meclis Grubumuz, aşağıda da görüleceği üzere 1- Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu, 2- Terörle Mücadele Kanunu, 3- Adli Sicil Kanunu, 4- 12 Eylül Askeri Darbeler ve Geçmişle Yüzleşme, 5- Siyasi Partiler, Siyasi Etik ve Seçim Barajlarının Düşürülmesi, 6- İnanç Özgürlüğü ve Kadın Haklan, 7- Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı, 8- Afetler, 9- Tüketici Hakları, 10- Hak Arama Özgürlüğü ve Yargı Harçları, 11- Aile Sigortası, Sosyal Haklar ve Askerlik ve 12- İnsan Hakları Bakanlığı Kurulması konusunda çok sayıda kanun değişikliği teklifini hazırlamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun hakları ve özgürlükler bakımından rahat bir nefes alması, insan hakları ihlallerinin önüne set çekilmesi, eksiksiz bir demokratik düzenin kurulması için TBMM’deki etkin muhalefet ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çoğunluğunu, iktidarını her ne pahasına olursa olsun uzatma amaçlı düzenlemeler yapmak ve otoriter bir rejim inşa etmek için kullanan AKP evrensel insan hakları değerlerini özümseyememiş bir partidir.

AKP, 10 yılı aşkın iktidarının başından beri temel insan hak ve hürriyetlerini kısıtlayıcı kanunlara imza attığı gibi, darbe döneminden kalma antidemokratik yasaları da değiştirmek için hiçbir samimi çaba göstermemiştir.

İktidarı boyunca yurttaşların temel haklarına saygısızlığı adeta temel politikası haline getiren AKP hükümeti, 3. ve 4. yargı paketleriyle, bu kara tabloyu kendince örtmeye çalışmaktadır, 4. Yargı Paketi de bu çerçevede hazırlanmıştır. AKP’nin, kendisine “demokrat” imajı vermesi için söylemde sahiplendiği ancak, gerçekten korunması ve kollanması için somut hiçbir icraat gerçekleştirmediği hak ve özgürlükleri, Türkiye'de sağlam bir ideolojik belkemiği ve samimi bir duruşla kucaklayan ve savunan yegâne parti CHP’dir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir