Chp Parti Okulu Atakum’da Açıldı

Chp Parti Okulu Atakum’da Açıldı
CHP Genel Başkanlığı tarafından üye eğitimlerine ağırlık vermek amacıyla kurulan parti okullarının Samsun ayağı Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi’nde başladı

 

Eğitim programlarının yeniden başlamasını son derece önemsediğini belirten Atakum Belediye Başkan Metin Burma, “Sosyal demokratların halkı aydınlatmak gibi tarihi bir görevi vardır. Türkiye’de bu süreçte siyasetin insanları kandırma, karalama üzerine kurulduğu, yalanın önde olduğu, insanları yanlış bir biçimde üretimden koparıldığını göz önüne alırsak, bizim halka anlatacağımız çok şey olduğunu görürüz. Siyaset zaten bir iletişim işidir. Halkla anlaşma işidir. Bu nedenle bilgilerimizi tazeleme, davranışlarımızı düzenleme, halka ulaşma noktasında daha gayretli ve enerjik olmalıyız. Yapmakta olduğumuz siyasetin anlamlı olması için, halkla bütünleşmesi için bizim siyaset yapma biçimimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor. O nedenle bu eğitimin çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay ise, “Bu eğitim bir takım şeyleri yeniden öğrenme, bildiklerimizi tazeleme konusunda bize yardımcı olacaktır. Eğitim çok önemlidir. İnsanlar gerçek ne olursa olsun, algı ile hareket ediyorlar. Algı da televizyon ve gazeteler sayesinde yaratılıyor. Algı yönetimini gerçekleştirebilmek için, egemen güçler kavramların içini boşaltıyorlar. Bizim bunu görebilmemiz ve halka uygun bir dille anlatabilmemiz gerekmektedir. İnsanların gönüllü olarak eğitime katılması çok önemlidir. Bu eğitim birbirimizle dayanışmamızı artıracağını, bilincimizi yükselteceğini umut ediyorum. Sizin gönüllü olarak bu eğitime katılmak istemeniz takdire değerdir” diye konuştu.
Parti okulunda katılımcılara Cumhuriyet tarihi, CHP tarihi, CHP programı, insan hakları, iletişim, kadın-erkek eşitliği, sosyal demokrasi ve sosyal projeler konularında 3 gün boyunca eğitim verileceği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel