CHP heyetinin Çarşamba ziyareti

CHP heyetinin Çarşamba ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çarşamba ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu

Samsun genelindeki ilçeleri gezen Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çarşamba ilçesinde de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çarşamba Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden heyet ve beraberindekiler, muhtarların gününü tebrik etti. Bir süre yapılan sohbette muhtarlarla fikir alışverişinde bulunuldu.

Muhtarlar Derneği’ndeki ziyaretin ardından Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği’ni ziyarette bulunan heyet, burada da fındık ile ilgili üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Yapılan kısa ziyaretin ardından birlik yöneticilerine teşekkür eden CHP Milletvekili ve yöneticiler, CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Parti binasındaki ziyarette CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ve CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici de hazır bulundu.

Partililere hitap eden CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının iktidarda olamamasının büyük bir eksiklik olduğunu, bu sorunu aşmak için daha fazla çalışmalarının gerektiğinin bilicinde olduklarını ifade etti.

Başkan Bilici’nin yaptığı kısa konuşmanın ardından söz alan CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, “15 Temmuz sonrası insanlar üzerinde ciddi bir baskı ve ötekileştirme görüyoruz. Bunları hepimiz biliyoruz. Türkiye gibi bir ülkede 15-20 yıl sonra biri olayları yazmadan olaylar netleşmiyor. Ancak bugünden söylüyorum, hükümet 15 Temmuz günü bir darbe teşebbüsüne maruz kalmıştır. Biz kendini yıllarca demokrat olarak niteleyen insanlarız. Demokrasiye inanmışız. Demokrasiye yapılmış olan bir saldırı sadece AKP hükümetine değil, bize de yapılmıştır. Ancak bundan sonra şunu da söyleyebiliriz ki AKP hükümeti bu darbe teşebbüsü sürecinden bir fırsat çıkarmaya kalkmıştır. Bunun onlarca örneği var. OHAL uygulamaları kapsamında hiç darbe ruhuyla uyuşmayan birliktelik ruhuyla uyuşmayan uygulamalar yaptı. GATA’yı kapatmaya varan, Askeri okul ve liseleri kapatmaya varan uygulamalar yaptı. Bunları yapmaya da devam ediyor. Muhalefetin de sesi olmalı. Bunu da yapacak tek örgüt Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”  Şeklinde konuştu.

Başkan Akçagöz, konuşmasının devamında, “CHP’nin fındık üreticisiyle ilgili, tarım sektöründe çalışanlarla ilgili çok güzel projeleri var. Sayın Genel Başkanımız Ordu’da fındık çalıştayı yaptı. Çalıştay yapıldı, bir kitapçık basıldı. Peki ne olacak? O çalıştay kitapta kalırsa, bize yazıklar olsun. O yazılanlar, o üretilenler, o emekler kitapta kalırsa, örgütler çalışmazsa hakikaten yazıktır. O kitaplar, broşürler halka anlatılacak. Çünkü artık bu var oluş mücadelesidir. ‘Teslim olmayacağız’ diyorsak gerekeni yapacağız. Gençlerimiz bu mücadelede çok etkin görev almak zorundalar. Kadınlarımız çok etkin rol almak zorundalar. Hepimizin yapacağı ayrı ayrı görevler var. Bugün Çarşamba Belediye Meclisi üyesi olup, tutuklu olan var mı? Var. Ama Sanki yokmuş gibi davranıyorlar! Bunun yüzde biri, binde biri Cumhuriyet Halk Partisi’nde olsa, bizi taşa tutarlar. Yapı olarak FETÖ’nün sızamayacağı tek yapı CHP’dir.” Dedi.

Daha sonra konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, 15 Temmuz sürecinden sonra OHAL sürecinin Olağan bir sürece çevrilmeye çalıştığını ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok görevler düşüyor. Partimiz tek umut. Avrupa ülkelerinin bulunduğu toplantılar yaptık. Burada imajımız o kadar kütü ki, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler düzeltmeye çalışıyoruz. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Türkiye’yi artık bir hukuk devleti olarak görmüyorlar. Demokratik bir devlet olarak görmüyorlar. Türkiye şuanda hibrit demokrasi dediğimiz, otoriter bir yönetimle karşı karşıya. Şimdi de bir ‘başkanlık sistemi’ gündeme geldi. Bu konuyla ilgili bir referandum süreci yaşayabiliriz. Çünkü MHP’nin ilkeli bir duruşu yok. Her zaman olduğu gibi, biz parlamenter sisteme karşıyız ama mecliste referanduma götürülecek çoğunluğunda sağlanması için gereğini yapacağız. Onun için bir referandum ile karşı karşıya kalabiliriz.” Diyen Milletvekili Erkek, AK Parti’nin başkanlık sisteminde Amerika’daki modelin örnek gösterilmesinin yanlış olduğunu, orada ki işleyişin Türkiye’de düşünülen sistemle bağdaşmadığını da ekledi.

Son olarak konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, parti içinde ki birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğunu dikkat çekti. Samsun’da teşkilat içinde bir birlikteliğin var olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Kendi içimizde yaşadığımız sorunlara bir son vermeliyiz. Artık her yerde partimizi ve genel başkanımızın söylemlerini vatandaşa aktarmalıyız. Genel başkanımızın açıklamalarını yakından takip etmeliyiz.” Dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, parti binasında ki program ikramların ardından son buldu.
HABER: Kenan GÜN – Nevzat AKKAYA

                                                                                       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber