CHP, ‘Hayır’ı halka anlatıyor!

CHP, ‘Hayır’ı halka anlatıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşamba İlçe Başkanlığı tarafından CHP’li Samsun Milletvekillerinin, CHP İl Başkanı ve partililerin katıldığı bir program düzenledi.

Programda plaket töreni gerçekleştirilirken, parti temsilcilerince 16 Nisan’da yapılacak olan Referandum’da hayır kararının verilmesi gerektiğini yinelediler. Çarşamba İstasyon Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici, Çarşamba İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönemlerde il-ilçe başkanlığı görevini yürüten başkanlar, Eski Belediye Başkanı Hüseyin Değerli, partinin kadın ve gençlik kolları ve çok sayıda partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici yaptı. Başkan Süleyman Bilici, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumda tercihin hayır’dan yana olması gerektiğinin halka anlatılması için parti olarak seferber olunması gerektiğini belirterek, bu noktada partililere çok büyük görevlerin düştüğünü anlattı.

Başkan Bilici, “16 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesi kritik bir sürece girdik. Şuanda ülkemizin gündemi anayasa değişikliği değil, işsizlik, ekonomi, köylülerimizin sorunudur. Bu sorunların giderildiği zaman halkımızın rahat edeceğini hep birlikte bilmekteyiz. İçim sızlıyor. Çünkü 18 maddenin ne olduğunu anlatamayanlar, halkın karşısına geçip bu maddeleri söyleyemeyenler maalesef ve maalesef Cumhuriyet Halk Partisi’ni, çeşitli terör örgütleri ile birlikte anıyorlar. Bu nedenle içim sızlıyor. Bizler gece-gündüz demeden referandum süreci öncesi çalışmalı ve halkımıza neden hayır tercihinin yapılmasının gerektiğini anlatmamız lazım. Ayrıca 16 Nisan akşamında sandık görevlilerinden ıslak imzalı belgeyi alana kadar sandıkların başından ayrılmayalım.” Diyerek birçok önemli uyarıda bulundu.

Başkan Bilici’nin konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz ise,  “Hepimiz bu referandum sürecinde çok çalışmalıyız. Nedenini soracak olursanız. Tertemiz Cumhuriyet yıllarından abidik,gubudik yıllara geldik. Biz söylemiyoruz. Kendileri söylüyorlar. Tertemiz cumhuriyet yıllarından ülkenin tam anlamıyla teslimiyete sürüklendiği günlere geliyoruz. 15 yıldır ülkenin iyi idare edilmediğini kendileri söylüyorlar. Ve 15 yılın enkazını bu anayasa değişikliği gidereceklerini söylüyorlar. Hepimiz biliyoruz. Bu anayasa değişikliğinin neyi ihtiva ettiğini üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi tabanı bunu iyi biliyor. Ancak bizim üzerimize düşen bunu bilmeyen halka anlatmalıyız. Siyasi iktidar son 15 yıldır en büyük silah olarak medyayı kullanıyor. O medya ki siyahı beyaz, beyazı siyah olarak göstermekte oldukça hakim. Bu şekilde bir reklam furyası içerisindeyiz son 15 yıldır. Biz bunun farkındayız. Türkiyenin bu gün geldiği noktayı da görüyoruz. Türkiye’nin işsizlik sorunu var. Büyük bir ekonomik sıkıntı var. Dolar 3 lirayken 15 lira olan fındık, dolar 4 liraya fırladığında 10 lirayı ancak görüyorsa burada ciddi bir sıkıntı vardır. Şimdi ekonomik sıkıntıların bu anayasa değişikliği ile giderileceğini iddia edenler büyük bir yalan furyası içerisindedir.” Dedi.
 

Başkan Akçagöz’ün konuşmasının ardından konuşan Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, partililere hitaben yaptıkları konuşmalarda referandumda sandıklarda ki görevlileri bir an olsun bırakmamaları gerektiğini yinelediler. Anayasa değişikliğinde düzenleme yapılacak olan 18 maddenin halka iyi anlatılması ve hayır tercihinin ülke geleceğine ve gelecek nesillere daha iyi sonuçlar doğuracağının anlatılmasının gerektiğini anlatan Milletvekilleri, 16 Nisan’da yapılacak referandum için parti olarak durmaksızın çalışılması gerektiğini söylediler.

Program yapılan konuşmaların ardından ve partide geçmiş dönemlerde görev almış ve emeği geçen partililere plaket takdiminin ardından son buldu.

HABER : Nuri ŞEKER – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber