'CHP destek arayacaksa AK Parti ve HDP’den araması gerekir'

CHP destek arayacaksa AK Parti ve HDP’den araması gerekir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümeti kurma görevi verilmesi durumunda CHP’nin Türkiye’yi seçime götürecek azınlık hükümetine MHP’nin destek vermeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hükümeti kurma görevini CHP’ye vermesi durumunda, MHP’nin CHP’nin kurması muhtemel azınlık hükümetine destek verip vermeyeceğine net cevap veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “MHP’nin azınlık hükümetine destek vermeyeceğini Genel Başkanımız açıkladı. MHP’nin azınlık hükümeti ile ilgili formülü meşrulaştıracak ya da sonuçlandıracak bir adım içinde olması mümkün değildir. Bu AKP’ye de ifade edildi. CHP eğer bir destek arayacaksa AKP ve HDP’den araması gerekir” dedi.

MHP’nin kafasında hükümet modelini açıklayan Oktay Vural, “Daha önceden açıklanan 4 maddenin AK Parti tarafından kabul edilmesi ile ilgili alternatifti. Bunun dışında başka bir alternatif görünmüyordu. MHP olarak yüzde 60’lık blok olarak bir sürecinde olmayacağımızı önceden ortaya koymuştuk. MHP açısından kurulabilecek olan hükümet modelinin oluşacağı zemin ile ilgili ilkelerimiz AKP tarafından kabul edilmiş değildir. Bunun dışında ikili bir kombinasyon MHP açısından söz konusu değil” diye konuştu.

“MHP olarak kimsenin bizden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel vasıflarından taviz vermemizi, irademizi terör örgütüne teslim etmemizi, haram paracıların iradesine teslim etmemizi ve parlamenter demokrasiden vazgeçmemizi isteyemez” açıklamasında bulunan Vural, bu konuda kimseye taviz vermeyeceklerini açıkladı. AK Parti ve CHP’nin hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde hangi konularda anlaşamadıklarını kamuoyuna açıklamaları gerektiğini kaydeden Vural, “Bizim gizlimiz saklımız yok, biz AKP ile bir koalisyonda, milli devlet, üniter devlet, PKK ile müzakere, rüşvet-yolsuzluk, parlamenter demokrasiye bakış açımızla ilgili bir zemin oluşturamadık. CHP ile AKP’nin hangi zeminde anlaşamadığının cevabını onların vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşmesinde öne çıkan ve Bahçeli’nin yanında bulunan siyah çanta ile ilgili merakları gideren Vural, çantanın daha önceden Meclis tarafından verilen bir çanta olduğunu kaydederek, “Çantanın içinde, bu 4 madde ile ilgili bir uzlaşma zemini olsaydı ne yapılırdı, ne olurdu onlar vardı. Çanta orada açıldı, MHP olarak biz bu 4 ilkelerde bir uzlaşma olduğu zaman, bu uzlaşma zemininde bir koalisyonun protokolünün ya da hükümet programının ne şekilde oluşabileceği olmak üzere bütün safhalarda birçok değerlendirme vardı. Biz bu konulara her türlü hazırlığı yaparak girdik” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir