Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

CHP' de ki sorun LİDER değil, trollerin savaşı

CHP' de ki sorun LİDER değil, trollerin savaşı

Şu siyasetçilerin enteresan ve bir o kadar da aynı düz mantıkla yarışan isimler. Bu tip siyasetçiler olduğunu görmek şaşırtıcı. 2002 yılından sonra Siyasetçi  ve siyaset mantığının değiştiğini göremeyen, adına siyasetçi diyen her önüne gelen kafasına göre makam, koltuk ve Genel Başkan olma hayali ile sahaya çıkma heyecanı!.

Peki siyasette çözülemeyen olgunun Genel Başkan değil LİDER olmaktan geçtiğini hala fark edememişler. Etrafınıza iyi bakın.

Bu gün ne derse, ne yaparsa kesinlikle dediğinden şüphe edilmeyen kişi LİDER,

Bu gün hata bile yapsa güveni sonsuz olan kişi LİDER,

Bu gün siyasette halka proje sunan, uygulayan kişi LİDER,

Bu gün konuşması ile, tavırları ve yaşam tarzı ile eleştirilerin tepede ( bir kesim tarafından) oturan kişi LİDER...

Velhasılı kelam;

Lider halka güven veren, verdiği güvene ve sözünü yerine getiren kişi LİDER.

Muhalefet kendi içinde kaynar kazanken nasıl olacakta halka LİDER olacak. Kendi kazanın da ki fokurdamayı çözemeyen hiç bir Genel Başkanın artık bu ülke de LİDER olması düşünülemez. Sözde partililer de bunu fark edemediler bir türlü...

Saadet Partisi kendi içinde haklı- haksız bir çıkışa girdi. Tünelin ucu karanlık görünse de bir hareket başladı ve sonucu merakla bekleniyor.

MHP malum, iktidar, muhalefet ve hatta kendi tabanında ki Mankurtlar nedeni ile bir türlü istediği hareketi sağlayamadı veya sağlayamıyor. Mankurtlar ne zaman Bozkurt olduğunu hatırlarsa Genel Başkanlık kararsızlığına son verdiğinde başındaki ismin LİDER olduğunu anlayacaktır.

MHP eski ve rahmetli Liderleri Başbuğ Alparslan Türkeş ve Saadet'te ise görünen o ki merhum Erbakan Hoca Lider'liğinin yeri asla dolmayacak gibi.

Bakın Mustafa Kemal Atatürk vefat ettikten sonra başka LİDER çıktı mı ülkede!...

Ülke bu gün Kurtuluş Savaşı mücadelesinde değil diyebilirsiniz ama. İyi bilinir ki LİDER yüz yılda bir çıkar.

Ülkem de hala Lider arıyor görünse de % 49.4 kesim LİDER'i ni bulmuş görünüyor. Bu sözümden çok eleştiri alacağıma eminim ama görünen köye kılavuz gerekmiyor. Neden dediğimi ilerleyen günlerde açıklayacağım.

Ama MHP ve Saadet'ten sonra bu gün CHP'ye bir göz atalım.

Hatırlayın. Deniz Baykal hakkında ortaya atılan o kaset görüntüleri sonrasında bir kesim Kemal Kılıçdaroğlu için neler demediler. Kemal Kılıçdaroğlu için  Yüzyılın ve  Hindistan'ın kurtarıcı lideri "GANDİ" lakabı kazındı reklamı yapıldı tabana hatırlayın. Kılıçdaroğlu kimleri devirerek gelmedi ki o makama. Hatta memleketimizin insanlarının partili partisiz çok sevip sahiplendiği Halk Koç'u bile ona yeğlediler. Ve gelinen süreçte CHP' de basma kalıp çoğu uygulama değişime uğradı. Ama CHP tabanı bir türlü Türkiye' de ki CHP oy potansiyelini hatırlayamadılar. Sanırım CHP Atatürk'ten sonra en iyi dönemlerinden birini yaşıyor olsa da Genel Başkan sorgulanıyor.

İyi izleyin. CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi iş adamı Erkan Akyüz. Gerçekleri geçte olsa kendi dökmüş. İstifa ile de CHP ile tamamen yollarını ayırmış.

Sayın Akyüz' e şimdi CHP'liler sorsa dese ki: O  gün Gandi, Dersimli Kemal sözlerini hadi bangır bangır bağırılırken göremedin. Dün haksızlık ettiğin Baykal haklı idi ise bu gün Kemal Kılıçdaroğlu'nu da suçladığına göre suçlu kim? Sen ve seni bu yola sevk edip divana seçenler.

İşin perde arkasında sermaye güçlerinin bugün görmüş bulunmaktayız derken o güçlerin adamı mıydın derseler!?. Ne diyeceksin.

Peki bu gün kimi getireceksin? Bu defa hangi yabancı sermaye ve güçlerle yeni harekete geçtin. Yeniden mi Divan Başkanlığı üyeliği sözü aldın? demezler mi sanıyorsun!

Kısacası; Ülke de LİDER problemi almış başını gidiyor.

LİDER nasıl olmalı, kime göre gerçek LİDER nasıl olur.  CHP Deniz Baykal gitti yine ana muhalefet oldu, Kemal Kılıçdaroğlu geldi yine ana muhalefet partisi. Değişen hiç bir şey yoksa. Siz önce CHP kafanızı, mantığınızı, Lider düşüncenizi değiştirin. Yabancı sermaye ve güce esir olmayın. Akabinde de Türkiye'nin geleceğine imza atacak kadroları tabandan, tepeye yenileyin ki. Artık ülke de Genel Başkan krizi, LİDER muhabbetleri sona ersin.

Gelinen süreçte herkes Genel Başkanlarını eleştiriyor farkında mısınız? Ancak, LİDER, kim LİDERLİK VASFINI taşıyor kimse bilmiyor.

Bir atasözümüz der ki; "Dimyata pirince giderken, evde ki bulgurdan olmayın".

Sizin LİDER, Genel Başkan aramaya harcadığınız vakti, birazcık Ülkenin geleceği, projeleri, yatırımları, halkın huzuru için harcasaydınız üretken olsaydınız. Bu gün CHP, MHP, Saadet ve diğerlerinde LİDER araştırması, tartışması olmaz aksine İKTİDAR yolları aranır çözüm üretilir ve iktidar olurdunuz. Siz önce kendi kendinizin lider mi, köle gibi boyun büküp her istediğinizi yaptıracak bir isim mi arıyorsunuz karar verin. Sonra çıkın LİDERLERİNİZİ, Genel Başkanlarınızı eleştirin ki halka faydanız olsun.

Ülkenin durumu ortada iken LİDER aramayın. Siz ararken birileri LİDER'ini buldu ve diyor ki;

"Durmak yok Yola devam."

Suçlu hep sizsiniz. Ne halk, ne iktidar. Siz ve sizin beyin yapınızdakiler olmasaydı bu gün olanlar yaşanmazdı. Yani suçlu arıyorsanız. Divan üyesi olanlar, Genel Başkanlarını eleştirenler en büyük suçlulardır. Gerisi hikaye.Teferruat bile değil...

Kısacası CHP de ki kavga LİDER, Genel Başkanlık kavgası değil sadece yabancı sermaye ve yıkım zihniyetinin yıkım çalışması ve trollerinin görevidir. Gandi şimdi işi çözer çözmesine de yarın ne olur o tam bir muamma. Yeni bir parti yola çıkar mı belli değil ama aba altından sopa gösteren çoook. Ortada ise o sopadan korkacak var mı göreceğiz.  Olayı çözebildiniz mi? CHP' de ki sorun LİDER sorunu değil, troller, gizli sermayelerin güç savaşı... Ülkeyi, halkı ve partiliyi düşünense hiç yok...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi