CHP Çarşamba'da "Altan Karabulut" resmi aday

CHP Çarşamba'da "Altan Karabulut" resmi aday
31 Mart 2019tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden aday olan Mimar Altan Karabulut adı resmileşerek teşkilata bildirildiği öğrenildi.

Dün gerçekleştirilen (CHP) Cumhuriyet Halk Partisi PM Toplantısının sona ermesi ile birlikte yapılan açıklama da Belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre Bazı büyükşehir beledi başkanları ile İlçe belediye başkanları açıklanırken Çarşamba İlçe Belediye Başkanı Mimar Altan Karabulut resmen aday olarak açıklandı.

Çarşamba Belediye Başkanı Adayı Mimar Altan Karabulut adının açıklanması ile birlikte gözler Çarşamba İlçe teşkilatına çevrilirken gazetemize açıklama yapan İlçe Başkanı İlhan Yürükçü, "Çarşamba geleceğini Mimar ve Çarşambanın öz evladı Altan Karabulut ile çözmeyi hedefledik ve ilçemizin eksikleri ile halkımızın beklentilerini yerinde tespitler yaparak yola çoktan çıktık. Dün Genel Merkezimizde gerçekleştirilen   PM Toplantısı ile daha önceden aday adayımız olan Altan Karabulut bu gün itibari ile adayımız olup en kısa sürede çalışmalara başlayacağız" ifadeleri ile şöyle devam etti.

Yürükçü, "Bu noktada ilk olarak Altan Karabulut'un belediyede çalışacağı belediye meclis üyelerini belirlemeyi düşünüyoruz. Ama alışılmışın dışında genç ve dinamik, yeni genç arkadaşlarımıza yer vererek Çarşambanın geleceğini genç isimlerin ellerine teslim ederek Modern, güçlü ve herkesin tanıdığı bildiği ve gözde ilçelerinden Çarşambayı inşa etmeye başlamaya kararlıyız. Belediye Başkan adayımız Altan Karabulut'un adaylığı öncelikle partililerimiz ile birlikte Çarşambalı halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" sözleri ile açıklamasını tamamladı.

CHP Çarşamba Belediye Başkanı Mimar Altan Karabulut ise gazetemize yatığı açıklamasında en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayarak halkımızın huzuruna çıkarak ilçemiz adına hayalleri değil gerçekte olan eksikler ile yapacağımız insan odaklı hizmetlerimizi açıklayarak bu yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Biraz daha sabır. Çarşamba çok daha güzel olacak, Çarşambalı modern şehre kavuşacak  ifadelerini kullandı. Bu arada Mimar Altan Karabulut önümüzde ki günlerde CHP Çarşamba İlçe Belediye Başkan adaylık açıklamasını yapacağı öğrenildi.

Mimar Altan Karabulut Kimdir?
1968 yılında Çarşamba Sarıcalı mahallesinde  doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Çarşamba'da okudu. 1990 yılında KTÜ Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Çarşamba'da serbest mimarlık ofisini açtı.
 
1992 yılından itibaren Samsun'da serbest mimarlık yapmaya başlayan Karabulut, Samsun merkez, Çarşamba, Terme ve Havza ilçelerinden birçok projeye imza atmıştır. Projelerinden bazıları; 1.Çarşamba Ticaret Odası ve Borsası-2. Cemil Şensoy Kültür Merkezi-3. M. Yılmaz Fındık Fabrikası-4. Çınarlık merkez Camii-5. Terme Kültür Merkezi-6. OMÜ Havza Rehabilitasyon Merkezi ve Termal Oteli-7. OMÜ Mühendislik Fakültesi-8. Karayolları Bölge Müdürlüğü İdari Ek Bina-9.Havza Kültür Merkezi-10. Terme Yurt-Kur Öğrenci Yurdu.

Siyasi Özgeçmiş; 1999 Yılında CHP'ye üye olan Karabulut, sırasıyla İlçe başkan yardımcılığı ve Çarşamba Belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

2004 yılında "Memleketim Çarşamba" kitabını yayınladı. 2014 yılından beri tüm Çarşamba'nın köylerinde araştırmalar yaptığı ve basım aşamasında bulunan "Çarşamba Dedikleri" araştırma kitabı bulunmaktadır.
HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nurhan GÜZEL- Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber