CHP Çarşamba İlçe Örgütü patinin kuruluşunu kutladı

CHP Çarşamba İlçe Örgütü patinin kuruluşunu kutladı
CHP Çarşamba ilçe örgütü partinin kuruluğunun 89. Yılı dolayısıyla Belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelek koyarak kuruluşunu kutladı

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen CHP Çarşamba ilçe örgütü, Anıta çelek koyarak ve basın açıklaması yaptı.

Gurup adına CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar, yaptığı açıklamada, “Bilmeyenler ve bilmek istemeyenler için bir kere daha belirtmek gereği duyuyoruz,  Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’de kuruldu. Kurtuluş savaşını örgütleyen ve yürüten "Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin" devamıdır.   Simgesi olan ‘altı ok’ partinin ilkelerini temsil eder. Bunlar: devletçilik, laiklik, milliyetçilik, halkçılık, cumhuriyetçilik ve devrimciliktir” dedi

Yaşar açıklamalarının devamında, “Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, korumak ve gerçekleştirmek Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur.

Bütün bunları yalnızca siyasi anlamda değil insanca yaşamın ilkeleri olarak kabullenip yaşamın her alanında uygulamaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve ona gönülden bağlı değerli halkımıza her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki son 62 yılda, sadece 7,5(yedi buçuk) yıl iktidarda kalmasına rağmen ülkenin bugünkü durumunun sorumlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Üstelik bunun büyük kısmı da bugünkü kuşağın henüz doğmadığı zamanlarda gerçekleşmiş iktidar yılları. Öte yandan 55 sene boyunca başımıza dikilip iktidar gücünü elinde tutan ve her iktidara geldiğinde toplumun bütün kesimlerini baskı altında tutmayı alışkanlık haline getirmiş bir sağ iktidarlar silsilesi vardır.

Değerli halkımıza bu durumu teraziye siz koyun siz değerlendirin diyoruz.  

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten bu yana gerek coğrafi konumu ve gerekse kuruluş ilkelerinden kaynaklanan demokratik, laik yapısı nedeniyle sürekli olarak -içten içe imrenilse de- yıpratılmak istenen ve giderek bölünüp parçalanmak istenen bir ülke konumundadır” diyerek sözlerine devam etti.

Yaşar yaptığı açıklamada son olarak, “Kim ne derse desin şu bilinmelidir ki demokratik cumhuriyetimizin değerlerini ve laikliği koruyan tek partidir Cumhuriyet Halk Partisi.

“Ben Osmanlının torunuyum ya sen kimsin?” diye soranlara vereceğimiz yanıt şudur: Biz müflis Osmanlının yedi düvele borcunu ödeyen ve şehit kanlarıyla, yürek gücüyle kazandığı topraklarda onurla yaşayan ve yokluklar içinde kurulan gencecik bir Cumhuriyet’i alın teriyle ayağa kaldıran ve müflis Osmanlının torunlarının on yıldır sata sata bitiremediği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ün torunlarıyız. 89. Kuruluş Yıldönümü Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuranlara, yaşatanlara, bu kutsal mirasın gerçek sahibi gençlere ve çocuklara kutlu olsun” diyerek açıklamalarına son verdi.

HABER-MERKEZİ: Serkan Karahan

chp-carsamba-ilce-orgutu-patinin-kurulusunu-kutladi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber