CHP Beldelerde referanduma gidiyor; Pazar günü sandıklar kuruluyor

CHP Beldelerde referanduma gidiyor; Pazar günü sandıklar kuruluyor
Hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı’yla 27 ilde 1032 belde mahalle statüsüne dönüşecek. Diğer illerde de nüfusu 2 binin altına düşen 559 belde köy olacak. CHP tasarı için referanduma gidecek. Çarşamba’ya bağlı beldelerde de kurulacak olan refe

 

TBMM Başkanlığı’na sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı’yla büyükşehir statüsü kazanacak 27 ilde bin 32 belde kapatılarak mahalle statüsüne dönüştürülürken, diğer illerde nüfusu 2 binin altına düşen 559 belde de kapatılarak köy statüsüne dönüştürülecek. Türkiye’de toplam belediye sayısının yarısın dan fazlasına denk düşen bin 581 beldenin kapatılmasının öngörüldüğü tasarı için CHP, yerel referandum yapmaya hazırlanıyor.

Avrupa Yerel Yönetimler Şartı uyarınca kapanacak belediyelerde referanduma gidilmesi gerektiği maddesinden hareket eden CHP, 14 Ekimde başlanan referandum çalışmasında, 21 Ekim tarihlerinde de kapanacak beldelerde sandık kuracak.

Referandumu CHP yapacak

CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gökhan Günaydın imzasıyla yayımlanan genelgeyle kapatılacak beldelerde referandum yapılacağı duyuruldu. CHP’li belediyelerde 14 Ekimde yapılan referandum çalışmasının ardından, diğer beldelerde ise 21 Ekim günü yapılacak referandumların Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın gereği olduğu, söz konusu Şart ’ta yerel yönetimlerin statüsünün kaybedilip kaybedilmeyeceğine halkın karar vermesinin öngörüldüğü belirtildi. CHP Çarşamba İlçe yönetimi de konu ile ilgili harekete geçerek Çarşamba İlçe sınırları içinde yer alan kapatılacak beldelerde referandum çalışmasını yapacak.

Belde sakinlerimizi oy kullanmaya bekliyoruz

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar Kapatılacak beldelerle ilgili başlattıkları çalışma neticesinde 21 Ekim Pazar günü Çarşamba’daki beldelerde kuracakları sandıklarla referandum çalışması yapacaklarını belirtti. Yaşar açıklamalarında, “Beldelerin kapatılacağı söyleniyor ama belde sakinlerinin haberi yok! Kimseye sorulmadan tepeden inme bir yasa ile beldeleri kapatmayı düşünüyorlar. Bizde bu konuda AKP’nin yapmadığını yaparak beldelere söz hakkı veriyoruz ve beldelerin kendilerine soruyoruz. Zaten Avrupa Yerel Yönetimler Şartı uyarınca statüsü değişecek bir belde için belde sakinlerine bu sorunun sorulması ve referandum yapılması gerekiyor. Halkın iradesiyle belde olmuş yerler şu anda kapatılıyor. Halka sorulmadan sadece bir tasarıyla oldubittiye getiriliyor. Beldesi için duyarlı vatandaşlarımızı Pazar günü kuracağımız referandum sandıklarına bekliyoruz. Çarşamba’da; Ağcagüney, Hürriyet, Dikbıyık ve Çınarlık Beldelerinde bu çalışmayı yürüteceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber