S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

ÇEVRENİ DEĞİŞTİR DÜNYAN DEĞİŞSİN

ÇEVRENİ DEĞİŞTİR DÜNYAN DEĞİŞSİN

“En çok vakit geçirdiğin 5 kişinin ortalaması sensin” diyor Jim Rohn.

Hayata bakışımızı, hayat kalitemizi özetleyen o muhteşem atasözümüz; “Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim.” Arkadaşlarımızın yaşam kalitesi, alışkanlıkları, hobileri her ne ise bizim sahip olduklarımız da onlar gibidir.

Dünyanın en zeki insanı da olsanız, bulunduğunuz ortam vasatsa düzeyinizi bile koruma imkanı çok zordur.

Eee üzüm üzüme baka baka kararır.

Ortalama durumlar ortalama sonuçlardır her daim.

Etrafınızda en çok vakit geçirdiğiniz insanlar kim?

Onlarla neler paylaşıyorsun?

Neler konuşuyorsun?

Düşünme şeklimizi, davranışlarımızı ve amaçlarımıza olan tutumlarımızı çevremiz belirleyecektir.

Sürekli şikayet edilen ve olumsuz konuşulan bir yerde misiniz ya da sürekli boş laf edilip iş üretilmeyen bir yerde misin?  Sen de öyle olacaksın.

Eğer öyle olmak istemiyorsak gelin Jim Rohn bir başka sözüne kulak verelim; ; “Bulunduğunuz yerden memnun değilseniz, yerinizi değiştirin. Ağaç değilsiniz.”

Sürekli yeni fikirler, yeni projelerden mi bahsediliyor ya da kendini geliştirip yatırım mı yapıyorlar? Sen de öyle olacaksın.

Eğer çevrenizde benzer ilgi alanlarına sahip kişiler yoksa, attığınız adımları devam ettirmekte büyük zorluklar yaşanır. Ve diyebilirim ki programa sadık kalmak çok güçtür.

Etrafınızdaki kişi en azından 1 konuda sizden daha iyi olsun ki siz de ondan bir şey öğrenebilin. Bu mesleki bir konu olabilir, bir enstrüman çalmak olabilir, spor yapmak olabilir, yemek yapmak olabilir hatta ve hatta fıkra anlatmak bile…

Eğer çıtayı yükseltmek istiyorsak; stratejik davranıp ve olmak istediğimiz yere uygun insanlarla               ya da birlikte yol alabileceğimiz insanlar üzerine kafa yormamız gerekiyor. Eğer bunu başaramıyorsak; biz bilinçli bir şekilde yaşayalım ve çevremizdeki insanlara ilham olalım.

Biz kendimiz için nasıl bir hayat dizayn etmek istiyorsak ona göre yelkenlerimizi ayarlayalım.

Çok muhteşem bir duygudur ki; güzel şeyler yapmak, hayatı güzelleştirmek, paylaşmak, çoğaltmak. Tıpkı çiçeklerin polenleri gibi. Sana bana herkese bulaşıversin.

Karınlarında kıkırtıyla gezen, içi gülen insanlar vardır, moral aşılayan, şikayet nedir bilmeyen, boş endişelere dalmayan, pozitif insanlar işte onlar var oldukça yanımızda sınırlarımız gökyüzü olacaktır.

Ve yine Jim Rohn’un sözüyle konuyu bağlamak istiyorum. Ve diyor ki; “Yeteri kadar nedeniniz varsa her şeyi yapabilirsiniz.”

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR Arşivi