CEVAT ÖNCÜ: "MASA BAŞINDA SORUN ÇÖZEMEZSİNİZ"

CEVAT ÖNCÜ: "MASA BAŞINDA SORUN ÇÖZEMEZSİNİZ"
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Bafra ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, taksicilerin sorunlarını dinleyerek, “Taksi gerçekten de en güvenilir ulaşım araçlarından. İnsanın bindiğinde, çoluk çocuğunu emanet ettiği, rahatlıkla arkasını da dönebileceği bir esnaf taksici. Onun için her anlamda sorunları konuşmak, tartışmak ve doğruyu aramak lazım. Masa başından, belediyenin sıcak odasından, burada soğukta çalışan taksicinin problemini çözemezsiniz” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Bafra ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Önder ve CHP Samsun Eski Milletvekili Sezai Önder’i kabri başında ziyaret ederek dua eden Öncü, daha sora sanayi sitesinde esnafı gezerek sorunlarını dinleyip projelerini anlattı. Öncü ardından da taksicilerle buluştu.

Taksici esnafına “Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren sorunlarınızı, dertlerinizı dinlemek isterim” diyen Öncü, “Varsa önerilerinizi almak isterim. Biz göreve geldiğimizde yasal çerçevede herkesin menfaatine ne yapılması gerekiyorsa onlar hayata geçirilecek. Yani bir kesimi kollamak adına değil, burada müşteriyi de, şoför esnafını da, belediyeyi de ortak bir noktada buluşturmak gerekiyor” diye konuştu.

‘HER KESİMİN EZİLDİĞİ BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ’

Taksici esnafının, şoför esnafının sıkıntılarını, dertlerini bildiklerini dile getiren Cevat Öncü, “İlçelerimizle birlikte meslek mensuplarının da hakkını alamadığını düşünüyorum. Şoför esnafımız da zor durumda, sıkıntıda. Bu nedenle biz bu işe talip olduk, aday olduk. Samsun'u, Bafra'yı tüm ilçeleriyle beraber hak ettiği yere getirmek bütün gayemiz, çabamız olacak. Temel problemler belli, işsizlik en büyük problem. Bu ülkede hayat pahalılığı en büyük problem. Asgari ücret 17 bin TL oldu. 20, 30, 40 da olsa o paranın adı değil, ne işe yaradığı önemli. Bugün insanlar gerçek anlamda geçim derdinde. Her türlü toplum katmanının, her kesimin ezildiği, sıkıldığı, kaybettiği bir dönem yaşıyoruz. Ama en çok da orta ve dar gelirli sıkıntıda. Bizim belediyecilik anlayışımızla gerçek ihtiyaç sahiplerine, sosyal belediyecilik anlamında desteklerimiz olacak. Bafra’dan Samsun'a, Vezirköprü’den tüm ilçelerimizden, hatta başka şehirlerimizden öğrenim için gelen üniversite öğrencilerinin ihtiyaç sahibi olanlarına somut şekilde destekler ve burslar vereceğiz. Samsun’dan başka kentlere üniversite okumaya giden ihtiyaç sahibi ailelerimize ve öğrencilerimize destekler vereceğiz” diye konuştu.

‘HALKA RAĞMEN PROJE DAYATMAYACAĞIZ’

“Kim bu ülke için, bu şehir için duvara bir çivi çakıyorsa, hizmet ediyorsa,vergi veriyorsa, katma değer yaratıyorsa ona sahip çıkacağız” diyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü şöyle konuştu:

“Temel prensibimiz, biz taksici esnafıyla, şoför esnafıyla ilgili bir karar alacaksak sizlerle konuşacağız. Tüm alanlarda böyle yapacağız. Sorunları çözmek için ilgili meslek gruplarıyla bir araya geleceğiz. Herkes, her zaman aynı şeyi düşünmek durumunda değil. İçimizde bile çok farklı fikirlere sahip olanla vardır. Taksi, dolmuş hatlarıyla ilgili bir şey konuşulacaksa mutlaka ilgili kesimlerin görüş, öneri ve düşüncelerini alacağız. Halka rağmen halkın istemediği projeleri ‘dayatma’ şeklinde hayata geçirmeyeceğiz. Samsun'da ticari, iktisadi, sosyal, kültürel ve spor hayatının desteklenmesi noktasında da Büyükşehir Belediyesi aktif rol oynayacak. Meslek edindirme kursları açacağız. Bazı meslekler kaybolmak üzere, biz bunları da destekleyeceğiz. Samsun'u daha iyi noktalara taşımak için elimizi taşın altına koyacağız. Şehrimizin önemli bir ticari potansiyeli var. Bunu ortaya çıkaracağız.”

Taksici esnafının sorunlarını dinleyen Cevat Öncü tek tek not alarak, “Sadece taksici esnafıyla ilgili değil birçok alanda problemler var. Ben diyorum ki, bunu laf olsun diye söylemiyorum. Seçim içinde söylemiyorum. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Bu sorunlar, taraflarla konuşulmadan, düzenleme yapılması çok doğru değil. Paydaşlar dediğimiz bu işin tarafları olarak bir araya gelmek lazım. Taksi gerçekten de en güvenilir ulaşım araçlarından. İnsanın bindiğinde, çoluk çocuğunu emanet ettiği, rahatlıkla arkasını da dönebileceği bir esnaf taksici. Benim bildiğim öyle. Onun için her anlamda konuşmak, tartışmak ve doğruyu aramak lazım. ‘Ben bilirim, ben yaptım, böyle istiyorum’ anlayışını doğru bulmuyorum. Derebeylik değil burası. Masa başından, belediyenin sıcak odasından, burada soğukta çalışan taksicinin problemini çözemezsiniz” ifadelerini kullandı.

cevatoncu1.jpg

cevatoncu3.jpg

cevatoncu2.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir