Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Cevabı HALK SANDIKTA verecektir

Cevabı HALK SANDIKTA verecektir

Haber Expres Gazetesinin yaşadıkları sonrasında ADALETİN DUR talimatı sonrası şaşılacak şekilde destekler artarak sürüyor.

Bu Destekler beklenenden fazla olması Gazetemiz üzerinde Komplolar kurmaya çalışan Güç Odaklarını Ürküttüğü görülüyor

Biliyorsunuz yeni Gazete büromuza ilk CHP İlçe Başkanı Süleyman Bilici geldi ve açık açık YILMAYIN, KORKMAYIN, DİK DURUN VE MÜCADELEYE DEVAM EDİN dedi.

Ardından Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve yöneticileri gazetemize geldi...

Ardından CHP' den Milletvekili aday adayı olan Halk TV. Genel Müdürü e eski RTÜK CHP üyesi Şaban Sevinç, seçim çalışmaları çerçevesinde geldiği bölgemizde özellikle son yaşanan olaylar nedeni ile görüşmek istedi. CHP Samsun Milletvekili aday adayı Şaban Sevinç, İlçe Teşkilatını ziyarete gelmesi ile seçimle ilgili İlçe yönetimi ile bilgi alış verişinde bulundu.

Sevinç, CHP bu seçim öncesinde Milletvekili adaylarının belirlenmesi için ÖN SEÇİM yapılacağını dile getirdi. Bir süre İlçe Başkanı Bilici ve yöneticilerle görüşen Sevinç, Çarşamba'da yaşanan gazete ve medyaya yönelik yıldırma politikasının yeni olmadığını dile getirdi.

Türkiye genelinde AKP yönetimi ile birlikte başlayan bir baskı ve kendilerine göre dizayn etme politikasının ilk günlerinde onların yanında yer alan bazı önemli ve tanınmış gazeteci ve televizyoncuların bile yıllar geçtikçe okların ucu kendilerine döndüğünde nasıl feryat ettiklerini anlattı.

Kısacası Sevinç dedi ki; Çarşamba' da ve ülke genelinde sık sık yaşanmaya başlayan Gazete ve matbaa kapatma olayları alışkanlık yaratılmak istenircesine fevri şekilde sürüyor.

Ama AKP'nin unuttuğu şu: 7 Haziran'dan sonra o medya kendilerine de mutlaka ihtiyaçları olacak. Bu gün onlarla birlikte hareket edenlerin onlarla nasıl bir araya geleceğini nasıl düşünebiliyorlar.

Bu gün yaşananlar  ülkedeki tanınmış güçlü iş adamlarına, medyaya ve medyada görev yapan gazete ve gazetecilere yapılanları nasıl unutturulacak merak ediyorum.

Çarşamba'da yaşanan Gazete ve televizyon kapatma girişimi sonucunda gazete veya matbaası kapatıldı...

Bu düşünce asla tasvip edilemez. Biz Halk tv olarak bu sıkıntıları 17-25 Aralık olaylarında olsun Gezi olaylarında olsun gördük. O baskıdan biz yılmadık ve görevimizi tarafsız, objektif olarak her zaman olduğu gibi yaptık. Çarşamba' da da ben gazetecilerin birlik ve beraberlik içinde olmasını beklerim. Çünkü birlik olan bir yerde kimse sizi susturamaz, yıldıramaz.

Basın kendine has resmi kanunlarla kurulur ve takip edilir.Bunu bir Belediye başkanının bilmemesi ve görmezden gelmesi büyük bir hata değil aksine büyük bir sıkıntıdır. Çünkü bu sıkıntı tüm Türkiye'de ki gazete ve televizyonları ilgilendiriyor.

Haber Expres Gazetesi de Yargı yolunu seçmiş ve yargı bu uygulamanın hatalı olduğunu, yanlış olduğunu görmüş ve  Belediyenin usulsüzlüğüne DUR demiş.  Sonuç olarak yaşadıklarımıza YARGI dur diyerek haklılığımızı bir daha ortaya koydu.

Ulusal medya da görev alan ve geleceğin Milletvekili adayı olacak olan Halk TV. Genel Müdürü, RTÜK CHP Üyesi Şaban Sevinç böylesi önemli konuları herkese iletiyorsa;

Biz de diyoruz ki Adalete güvenin ve göreceksiniz haklı mücadelenizde, halkın da desteği ile yolunuza emin adımlarla ilerlersiniz.

CHP ye yıllarıdır yapılan yalan yanlış algılarla nasıl yıpratıldı ise Haziran ayından itibaren bu halk hepsinin yalan olduğunu gösterecektir.

Gazete, Televizyon kapatarak, kendine göre ayar çekerek nereye kadar gidilebilir ki!. Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta olduğu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çizgide gittiği sürece hiç kimse o reklam arasından olsun, Osmanlı söylemlerinden olsun, iktidarın bazı kesimlerince uygulanan algı operasyonları ile olsun hepsine en güzel cevabı yine HALK SANDIKTA kararını verecektir.

Bu memlekette önüne gelen siyasetçi, bürokrat devleti göz ardı ederek bulundukları makamları keyfi ve bazı kesimlere göre dizayn edip halkı yönetemez. Son sözü her zaman halk vermiştir ve yine verecektir. O büyük karar gününe de az kaldı...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi